Hlavní obsah

Druhý zápas v Sazka Areně ovládly emoce

PRAHA

Nesportovní závěr mělo čtvrté utkání čtvrtfinálové série play-off hokejové extraligy mezi Slavií a Českými Budějovicemi. Po závěrečné siréně se do sebe pustilo několik hráčů obou mužstev, kteří udělali ošklivou tečku za jinak velmi atraktivním zápasem s pěknými góly a dobrou diváckou kulisou.

Článek

Bláznivý závěr hodný zápasu play-off viděla pražská Sazka Arena. Do konce normální hrací doby chybělo bez tří vteřin pět minut, když kapitán Slavie Josef Beránek bekhendem překonal Romana Turka a zařídil v přesilové hře svému týmu nakonec vítěznou branku na 4:3. Budějovice dostaly brzy šanci při vyloučení Drtiny, ale početní výhoda se jim nedařila.

Osmačtyřicet vteřin před závěrečnou sirénou začali hrát hosté power play bez svého gólmana. Za dalších pětadvacet sekund se řítil na branku Slavie Michal Hudec, ale výtečného Lukáše Hronka nepřekonal. Když už měl vypršet základní čas, rozhodli se sudí Homola a Šindler vrátit časomíru o dvě vteřiny zpět. Sotva se skutečně dohrálo, pustili se do sebe Beránek s Hudcem a Tomica s Kutlákem. K nim se pak přidali i další.

Zvláštní tisková konference

Atmosféra na tiskové konferenci po zápase by se dala krájet, a několikrát ji přerušily slovní výpady jednoho z funkcionářů pražského klubu. Asistenti obou týmů pak před početnou skupinou novinářů působili jako dvě nemluvné sfingy. "Nemám k tomu co říct. Všichni viděli, co se stalo, a obrázek ať si každý udělá sám," řekl za Slavii Jiří Kalous. Budějovický Milan Kupka se k závěrečnému incidentu nechtěl vůbec vracet.

To hlavní kouč Mountfieldu Josef Jandač se dlouho po zápase nebál postavit u šaten Sazka Areny skupině novinářů lačnících po jeho názoru. "Musím se na to nejdřív podívat, nechci vykládat nějaké předčasné soudy. O tom, kdo byl, či nebyl iniciátorem... Mám jen informace od hráčů, že tam na někoho skočil Tomica a pak se to začalo mlít," řekl.

Zároveň si nemyslí, že by incident nějak ovlivnil příští zápas obou mužstev v Českých Budějovicích. "Ten závěr byl o emocích. Doteď se hrálo docela fér, Slavia ani my nemáme zákeřné hráče. Vždyť v celém zápase byla snad jediná potyčka," dodal Jandač na závěr.

Čtvrtfinále play-off na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 1:1 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY)
PARDUBICE - ZNOJMO 2:0 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 2:2 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY), 3:4 (OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 3:1 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY), 2:5 (OHLASY)

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články