Hlavní obsah

Ten 'lojza' Hudec bude ještě pykat, vztekal se slávista Bednář

PRAHA

Od hokejek létaly jiskry a po závěrečné siréně došlo i na pěsti. Napínavá čtvrteční řež mezi Slavií a Českými Budějovicemi měla ostudnou dohru. Závěrečné extempore podle mínění hráčů poznamená zbytek čtvrtfinálové série, která je po včerejšku znovu vyrovnaná.

Článek

Sudí nechali v závěru vracet dvě vteřiny na časomíře a po buly se hráči obou mužstev do sebe pustili. Slávistovi Josefu Beránkovi šel krosčekem po hlavě budějovický Hudec. „Neskutečná prasárna, co předvedl. Na pana Hudce i na pana Kotrlu se moc těším,“ zuřil v emocích slávistický útočník Jaroslav Bednář. „Hudec bude ještě pykat. Takovej lojza může hrát jen v Budějovicích. Když ho nesrovná někdo z našich kluků, tak se do toho klidně pustím sám,“ tvrdil.

Budějovický trenér Josef Jandač přiznával, že v závěru emoce až moc převládly. „Ze střídačky jsem těžko mohl určit, kdo to vyprovokoval, ale podle našich hráčů vše začal Tomica, který tam na někoho skočil,“ vykládal. „Dosud v sérii nebyly žádné zákeřnosti a já myslím, že hlavy rychle vychladnou,“ doplnil trenér hostů, zatímco jeho mlčící svěřenci opouštěli nasupeně kabinu.

Nevídané emoce se z ledu přenesly i na tiskovou konferenci, kde rozvášněný spolumajitel Slavie Tomáš Kotouč nejdříve rušil hlasitými výkřiky a vzápětí bezdůvodně slovně napadl redaktora Práva, až ho manažer Ladislav Blažek musel vykázat z místnosti.

Zachytal Hronek, usmálo se i štěstí 

Klíčovým mužem zápasu se stal kapitán domácích Beránek. Necelých pět minut před koncem vstřelil vítězný gól. „Stál jsem zády k Turkovi a takové situace jsou vždycky o štěstí a o náhodě. My to štěstí měli,“ soudil Beránek.

„Kdyby nám to ale Lukáš Hronek nevyčapal, tak jsme dostali kotel,“ přitakával Bednář a chválil svého kapitána. „Když šel Pepa ty dvě vteřiny před koncem na buly, bylo mi jasné, že ho neprohraje.“ Jenže nastala mela. „Šli po nás, my jsme si to samozřejmě nenechali líbit. Víc bych k tomu neříkal,“ ošíval se Beránek.

„Mužstvo by mělo prokázat psychickou sílu a ze dvou porážek během dvou dnů se oklepat. Série vlastně začíná znovu, jenže tentokrát už k postupu stačí jen dvě vítězství,“ říkal odhodlaně Jandač, kterého znovu potěšily davy jihočeských fanoušků, jejichž zásluhou se rekordní návštěva letošního play-off posunula až na 11 893 diváků.

Čtvrtfinále play-off na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 1:1 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY)
PARDUBICE - ZNOJMO 2:0 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 2:2 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY), 3:4 (OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 3:1 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY), 2:5 (OHLASY)

Reklama