Hlavní obsah

Litvínovský obránce Šlégr pomůže švýcarskému Bielu

LITVÍNOV

Český hokejový obránce Jiří Šlégr dohraje sezónu ve švýcarském Bielu. Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně z roku 2005 byl zapůjčen do týmu finalisty tamní druhé ligy z Litvínova, pro který skončil soutěžní ročník 20. února po základní části extraligy. ČTK dnes informoval o Šlégrově angažmá tiskový mluvčí HC Chemopetrol Vladimír Novotný.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Šlégr

Článek

S Bielem bude Šlégr bojovat o postup do nejvyšší soutěže. Před sebou má finálovou sérii na čtyři vítězné zápasy s Vispem, a v případě úspěchu baráž s nejhorším týmem boje o udržení v první lize.

Biel angažoval i kanadského útočníka Sergeho Aubina ze Ženevy, zájem má také o vítkovického brankáře Marka Pince, který pomohl v minulých dnech k záchraně v nejvyšší švýcarské soutěže Fribourgu.

Šlégr se do Litvínova vrátil poté, co podstoupil transplantaci ploténky a ukončil angažmá v Bostonu. V této sezóně stihl odehrát 41 utkání a připsal si 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí.

Bývalý hráč Vancouveru, Edmontonu, Pittsburghu, Atlanty či Detroitu je jedním z 18 hokejistů světa, kteří se mohou pochlubit tzv. zlatým hattrickem. Vedle olympiády a světového šampionátu vyhrál v roce 2002 s Detroitem i Stanleyův pohár.

Reklama