Hlavní obsah

Hokejistům Třince vzala naděje shozená helma obránce Frola

TŘINEC

Spadlá helma obránce Tomáše Frola byla pro hokejisty Třince v třetím utkání čtvrtfinále proti Liberci osudovým okamžikem. Severočechům se na pár sekund dostalo početní výhody o dva hráče a nabídnutou možnost Klimenta čtyři a půl minuty před koncem přetavil v rozhodující gól. Liberec poprvé v sezóně zdolal Oceláře v normální hrací době a vede v sérii 2:1.

Článek

Kolize za Čechmánkovou brankou ze závěru utkání Frolovi asi v pátek nedala spát. Necelých pět minut před koncem Liberec obléhal v přesilovce útočné pásmo, když Frolo v běžném souboji ztratil helmu. Měl na výběr: buď si ji okamžitě nasadit a zapnout, nebo odjet vystřídat.

Domácí bek zvolil druhou variantu a do odkryté obrany zasadil Liberec rozhodující ránu. "Možná jsme si ji mohl nasadit, ale než bych si zapnul pásek, tak jsem se rozhodl, že odjedu. Je to otázka sekundy, teď už s tím nic nenadělám," soukal ze sebe zklamaný Frolo před novináři.

Jeho nešťastný part vyřešil třetí čtvrtfinále. Vyrovnaný souboj spěl do prodloužení. "Těžko říct, jak to měl řešit. Je to rozhodnutí jediné sekundy, snažil se to dobruslit, možná by bylo lepší, kdyby si helmu vzal z ledu. Zbytečně jsme odkryli prostor před brankou a Liberec toho využil," uvedl trenér Jiří Juřík.

Doufá, že další smolný moment v sérii jeho tým nepoloží. "Každý okamžik, kdy se udělá chyba, může být v sérii rozhodující. Stalo se nám něco podobného už v Liberci, ale manšaft se zvedl," dodal.

Třinci ubrala síly řada vyloučení ve druhé třetině 

Třinec si však těsný náskok nechal vzít i vlastní pasivitou. Třetí část neodehrál v adekvátním pohybu ani nasazení. "Říkali jsme si, že musíme hrát pořád aktivně, jenže se nám to nepodařilo. Síly nám ubrala řada vyloučení ve druhé třetině," uvedl obránce Jan Výtisk. Liberec poprvé v sérii nekontroloval od úvodu skóre, ale nakonec mu to nevadilo. V posledních minutách se rozmáchl k rozhodující zteči a Hruška s Klimentou otočili výsledek.

"Je hodně důležité vyhrát venku hned první zápas. Povedlo se nám zahrát to, co jsme si před utkáním říkali," liboval si Václav Pletka. "Teď vedeme a v sobotu se nám bude hrát zase o trochu lépe. Věřím, že můžeme urvat i další zápas," připojil útočník, který byl asi nejčastějším terčem soupeřových ataků.

Do oka si někdejší třinecký útočník nepadl hlavně s Romanem Hlouchem. Do ostřejší výměny názorů přerostly jejich půtky ve druhé části, kdy si mimo hlavní dění vyměnili po jednom úderu hokejkou.

"Už předtím jsem dostal od někoho vysokou hokejkou do obličeje, pak mě nejmenovaný hráč zezadu seknul. Rozhodčí to asi neviděli. Ale já si to pamatuju, určitě se to neobejde bez odplaty. Hlavně se musím soustředit na svoji hru, vrátil jsem mu to výhrou a to mě těší nejvíce," řekl Pletka.

Reklama

Související témata: