Hlavní obsah

On-line: čtvrtfinále play-off hokejové extraligy

PRAHA

V play off hokejové extraligy se může v sobotu rozhodnout o prvním semifinalistovi. Pardubice vedou ve čtvrtfinálové sérii nad Znojmem 3:0 na zápasy a na soupeřově ledě si mohou zajistit postup. Předchozí dvě utkání vyšly Moelleru výborně, když obě odehrál s čistým kontem. V 17 hodin se začne hrát také v Třinci, který v pátek podlehl Liberci 2:3. Vítěz základní části se tak ujal vedení v sérii 2:1 a před cestou domů si může připravit mečbol.

Foto: ČTK/Pavlíček Luboš

Budou se hokejisté Pardubic radovat s postupu do semifinále již dnes?

Článek

Znojmu bude v sobotu chybět útočník Jaroslav Svoboda. Hráč se zkušenostmi z kanadsko-americké NHL si odpyká trest za rvačku v závěru pátečního zápasu. Pardubice budou nejspíš postrádat Tomáše Rolinka, který má poraněné koleno.

Hokejisté Pardubic v pátečním třetím utkání opět potvrdili, že na Znojmo letos umí zahrát. Orli už ve druhém čtvrtfinálovém zápase neskórovali a Pardubicím nedali branku plných 125 minut. "Hrajeme výtečně v defenzivě. Znojmo jsme opět nepustili do žádné vážnější šance. Ale nic ještě není rozhodnuto. Určitě bude chtít ještě v sobotu sérii prodloužit," uvedl útočník Jan Čaloun.

Česká pojišťovna play-off extraligy – čtvrtfinále IV.
17.00HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberecon-line
17.00HC Znojemští Orli - HC Moeller Pardubiceon-line

Pardubicím opět vyšly dokonale přesilové hry. Obránce Píša, který si připsal dvě asistence, si však nemyslí, že by v početní výhodě hrál jeho tým nějak excelentně. "Prostě nám to tam padá. A jsme v psychické pohodě. V pátek nám k vítězství hodně pomohla rychlá branka hned v úvodu zápasu, po ní musel soupeř otevřít hru a do otevřené obrany se hraje mnohem lépe," prohlásil Píša.

Liberec může hrát uvolněně 

Liberec v prvním utkání na ledě Třince poprvé v sérii nekontroloval od úvodu skóre, ale nakonec mu to nevadilo. V posledních minutách se rozmáchl k rozhodující zteči a Hruška s Klimentou otočili výsledek.

"Je hodně důležité vyhrát venku hned první zápas. Povedlo se nám zahrát to, co jsme si před utkáním říkali," liboval si Václav Pletka. "Teď vedeme a v sobotu se nám bude hrát zase o trochu lépe. Věřím, že můžeme urvat i další zápas," připojil prognózu čtvrtého čtvrtfinále Pletka.

Třinec, který měl utkání velmi dobře rozehrané srazily do kolen vlastní hrubé chyby, ale také smůla. Rozhodujícímu gólu utkání předcházela situace, při níž musel v oslabení pelášit na střídačku třinecký Frolo kvůli spadlé helmě. Liberec využil okamžiku přesily dvou mužů v poli k rozhodujícímu úderu Klimenty.

Čtvrtfinále play-off na Sport.cz
Třinec - Liberec1:2 na zápasy
1:2P (OHLASY), 4:3P (OHLASY), 2:3 (OHLASY)
Znojmo - Pardubice0:3 na zápasy
2:5 (OHLASY), 0:2 (OHLASY), 0:3 (OHLASY)

Reklama