Hlavní obsah

Znojmo odvrátilo konec sezóny, Třinec srovnal krok

Domácím celkům se dařilo v sobotních čtvrtých zápasech čtvrtfinále ČP play-off hokejové O2 extraligy. Hokejistům Znojma se konečně podařilo pokořit pardubického brankáře Lašáka. Díky třem zásahům se Orli doslova vyškrábali hrobníkovi z lopaty a odvrátili první mečbol soupeře. Ve druhém sobotním utkání srovnali hráči Třince krok s Bílými Tygry z Liberce po vítězství 4:1.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Jiří Dopita (uprostřed) ze Znojma se raduje ze své jubilejní padesáty branky v play-off.

Článek

Hokejisté Znojma si prodloužili sezónu i díky jubilejnímu 50. zásahu kapitána Jiřího Dopity v play-off.

Znojmu v utkání chyběl útočník Jaroslav Svoboda. Hráč se zkušenostmi z kanadsko-americké NHL si odpykával trest za rvačku v závěru pátečního třetího zápasu. Pardubičtí postrádali Tomáše Rolinka, který má poraněné koleno. V prvním útoku hostů jej nahradil slovenský forvard Miroslav Hlinka a do čtvrté lajny nastoupil Starý.

Třinec si poměrně snadno poradil s Libercem, především díky brankám v přesilových hrách. Nejtrestanějším hráčem byl hostující kapitán Procházka, který tak nepotvrdil pozici tahouna týmu. Tři ze čtyř jeho vyloučení skončilo gólem v Hniličkově síti.

Brankář Liberce se nechal v 37. minutě vystřídat Šindelářem a raději šetřil síly pro další vypjatá střetnutí. V podobném duchu pojali třetí třetinu utkání i ostatní hráči a místo vysokého tempa zvolili odpočinek před pokračováním nabytého programu přímo na ledě.

Česká pojišťovna play-off extraligy – čtvrtfinále IV.
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1, stav série 2:2on-line
Branky: 8. Korhoň, 9. Martynek, 27. Štefanka, 34. Kroupa - 43. Pabiška
HC Znojemští Orli - HC Moeller Pardubice 3:1, stav série 1:3on-line
Branky: 6. Mojžíš, 8. Dopita, 57. Tvrdík - 29. Pivko
Kanadské bodování play-off:
1. Štefanka 7 zápasů/6 bodů (6 branek + 0 asistencí), 2. Korhoň (oba Třinec) 5/5 (4+1), 3. Bednář (Slavia) 4/5 (1+4), 4. Hlaváč, P. Ton (oba Sparta) oba 4/4 (3+1), 6. Mertl (České Budějovice) 4/4 (2+2), 7. P. Sýkora (Pardubice) 4/4 (2+2), 8. Dopita (Znojmo) 7/4 (2+2), 9. Skořepa 6/4 (1+3), 10. Kroupa (oba Třinec) 7/4 (1+3).

Reklama