Hlavní obsah

Emoce mezi Slavií a Budějovicemi opadly, vendeta se nekonala

Č. BUDĚJOVICE

Ve čtvrtek létala vzduchem ostrá slova, na ledě se jiskřilo, ale do víkendu horké hlavy stačily vychladnout. Žádná vendeta se v nedělním pátém čtvrtfinále mezi Českými Budějovicemi a Slavií nekonala.

Článek

Pražští hokejisté měli za čtvrtý duel pifku hlavně na Michala Hudce, který krosčekoval jejich kapitána Beránka. „To jsou prostě emoce. Já něco udělal, oni něco řekli, ale teď už chtěli hrát všichni hokej. Každý by si vyčítal, kdyby oslabil mužstvo,“ tvrdil slovenský útočník, který zažil play-off i v barvách bratislavského Slovanu. „Hlavně v Košicích mi vyhrožovali, že mě zbijí a nakonec k tomu nedošlo, takže jsem ani tady neměl žádné velké obavy.“

Přesto se Hudec osekával se slávistou Bednářem a v závěru se schylovalo k větší potyčce. „Já ho praštil a oni mi to pak na ledě vrátili. Už bych to nedramatizoval,“ tvrdil střelec vítězného gólu, který padl jen čtvrt minuty po zásahu Viktora Hübla. „Měl jsem štěstí, že mi puk skočil na hokejku,“ věděl Hudec.

Hronek oporou do poloviny zápasu 

Slavii do poloviny zápasu znovu skvěle držel gólman Hronek, ale pak selhal po nahození Marka Posmyka zpoza modré čáry. „Zkouším to tak často, ale brankář tu střelu podcenil,“ usmíval se domácí bek, že nastartoval obrat v zápase. Slávisté ale svého gólmana nezatracovali.

„To se prostě stane. Lukáš jinak čapal výborně,“ tvrdil slávista Michal Sup, který dal v předposlední minutě kontaktní gól na 3:4. „Ještě měl velkou šanci na vyrovnání David Hruška, ale už to tam nespadlo,“ litoval Sup.

Oba týmy mají zatím stoprocentní bilanci na domácím ledě. „My to ale jedeme do Prahy zlomit,“ prozradil Hübl, zatímco Sup měl opačné plány. „Nám už zkrátka nezbývá nic jiného, než dvakrát vyhrát,“ řekl slávistický střelec.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec