Hlavní obsah

Třinec neudržel vedení a padl v prodloužení

LIBEREC

Po Korhoňově gólu z předposlední minuty třetí třetiny hokejisté Třince vedli na ledě vítěze základní části 2:1 a sahali po možná zlomovém třetím vítězství v sérii. Liberec ale osmdesát vteřin před koncem srovnal a v prodloužení dal rozhodující branku jeho kapitán Procházka.

Článek

„Snad jsem tím odčinil ty fauly z minulého utkání, za něž jsme v Třinci pykali obdrženými góly,“ ulevil si domácí útočník, který ale přiznal, že po vedoucím gólu Ocelářů v 59. minutě byl na mrtvici. „Málem mě kleplo. Najednou jsem slyšel, jak celá hala ztichla. Naštěstí se Zíbovi hned z protiútoku povedlo srovnat a tím srazit Třinec na kolena,“ přiznal Stanislav Procházka.

„Věřil jsem, že ten můj gól už bude vítězný, o to větší zklamání teď prožíváme. Byli jsme moc blízko, jenže udělali osudné chyby,“ tvrdil třinecký Lubomír Korhoň, jenž se ve čtvrtfinále trefil už ve čtvrtém utkání po sobě.

Liberečtí sportovní fanoušci stáli včera před obtížnou volbou mezi fotbalem a hokejem, obě ligová utkání pod Ještědem totiž nešlo při časové kolizi vidět v plném rozsahu na vlastní oči. Nakonec větší radost zažili ve vyprodané Tipsport Areně, byť právě po Korhoňově gólu 113 vteřin před koncem třetí části oněměla v šoku, ale vzápětí ji rozjásalo vyrovnání Lukáše Zíba.

Zíb dodal Liberci naději 

„Snažil jsem se vystřelit po ledě a když to tam spadlo, byla to obrovská psychická vzpruha pro celé mužstvo. Viděli jsme, že po tom vyrovnání soupeř je psychicky dole a věřil, že prodloužení proběhne v naši režii,“ líčil.

„Bylo chybou, že jsme se nechali zamknout a zůstal tam volný právě Zíb,“ připouštěl třinecký obránce Jan Výtisk. „Sice to nastavení bylo už dost utahané, ale dokázali jsme se zbavit křečovitosti, která nám svazovala ruce po neproměnění šancí. Pabiška výborně ujel a vystřelil, vlastně mi přihrál puk o beton brankáře,“ líčil rozhodující moment utkání Procházka.

„Měl jsem libereckého útočníka lépe přikrýt, aby se k odraženému puku nedostal,“ kladl si za vinu Výtisk a doplnil: „V kabině je teď obrovský smutek, v zápase jsme nechali hodně sil, ale musíme se i z této porážky rychle oklepat, ve středu uspět doma a sérii sem ještě vrátit.“

Reklama

Související témata: