Hlavní obsah

Orli splnili slib, vrátili sérii zase do Znojma

PARDUBICE

Tohle se nečekalo! Místo potvrzení postupu před natěšeným publikem si hokejisté Pardubic těžce zkomplikovali cestu do semifinále. V útoku vyhořeli, za záda Jiřího Trvaje si nenašla cestu žádná ze 34 střel. Znojmo splnilo slib a vrátí sérii na vlastní led.

Článek

Pro favorita to byla marná bitva, nepomohlo nic. Slovní masáž kouče Říhy v šatně, ani vytrvalé povzbuzování neúnavných fanoušků. „Diváci si zaslouží naši omluvu, byl to absolutně nepovedený zápas,“ sypal si popel na hlavu Tomáš Rolinek. „K Trvajovi jsme se ani nedostávali, Znojmo perfektně bránilo,“ uznal. „Neplnili jsme si své úkoly. Vázla souhra mezi obranou a útokem,“ přidal se bek Petr Čáslava.

Ze šatny Orlů zněly po zápase euforické výkřiky. Hosté byli pyšní na dosud nejlepší výkon v sérii. „Odehráli jsme parádní zápas,“ broukal si střelec druhého gólu Michal Tvrdík. „Celá jejich lajna propadla a jeli jsme sami na bránu, navíc jsem dostal od Aleše Padělka parádní přihrávku,“ pochvaloval si souhru.

Znojmo tradičně podržel Trvaj, kterého tentokrát jeho spoluhráči střežili přepečlivě. „Kluci bránili perfektně,“ cenil si gólman vítězů. „Moc nám taky pomohl první gól,“ těšil se Radek Haman. „Čekali jsme, že na nás ve třetí třetině vlítnou, ale nápor nebyl velký,“ všiml si Tvrdík. „Předtím se vždycky snažili do Jirky navážet v brankovišti, ale my jim to nedovolili,“ pokyvoval hlavou Haman.

Série je opět otevřená. „Spousta lidí si myslela za stavu 0:3 na zápasy, že jsme venku, jenže my trochu jejich hru prokoukli,“ řekl Haman.

Znojemský brankář byl rád, že ještě nemusí na dovolenou. „Řekli jsme si, že už nemáme co ztratit,“ prohlásil Trvaj, který se snad poprvé v průběhu série usmál, když na něj při rozhovoru dělali „opičky“ spoluhráči Svoboda a Růžička.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec