Hlavní obsah

Hokejista Tabaček prodloužil ve Spartě smlouvu o dva roky

PRAHA

Slovenský hokejista Ján Tabaček prodloužil o dva roky smlouvu v pražské Spartě. V úterý to uvedly internetové stránky klubu. Šestadvacetiletý obránce odehrál v základní části této sezóny 48 utkání, v kterých vstřelil dvě branky a na další tři přihrál. V play-off pak Tabaček přispěl k postupu obhájců titulu do semifinále.

Foto: HC Sparta Praha

Ján Tabaček

Článek

"Honza chtěl zůstat v Praze, líbí se mu tu. Jsme s jeho výkony spokojení, proto jsme se dohodli na prodloužení kontraktu," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza.

Tabaček prohlásil, že měl i nabídky od několika extraligových rivalů Sparty. "Nabízelo se i nějaké zahraničí, ale já jsem to ani nějak neřešil. Na prvním místě bylo setrvání v Praze a ve Spartě. Každý chce hrát o nejvyšší příčky a já nejsem výjimkou," řekl rodák z Martina, držitel jednoho českého a dvou slovenských mistrovských titulů.

Do Sparty přišel Tabaček předloni, předtím působil v Martině, v bratislavském Slovanu a jednu sezónu strávil v nižších soutěžích v zámoří. Nyní je jeho cílem návrat do slovenského národního týmu.

Reklama

Související témata: