Hlavní obsah

Budějovice vyhrály šestý zápas, Slavia končí

PRAHA

Hokejová extraliga zná dalšího semifinalistu letošního play-off. Po pražské Spartě se mezi nejlepší čtveřici prodraly také České Budějovice, které porazily v šestém zápase čtvrtfinále Slavii Praha 4:1 a celou sérii Jihočeši vyhráli 4:2 na zápasy. Semifinálové zápasy začínají v pondělí 19. března.

Článek

Slávisté na svého soupeře od začátku vlétli, ale chyběla jim lepší souhra. Těžkopádně působili i během přesilových her a Turek v poklidu chytal jejich střely z dálky. Nakonec jej ale „vypekli“ vlastní obránci při situaci v patnácté minutě. Vydarený nezvládl před brankou zkrotit puk po nahození Rataje, následně se jej zmocnil nehlídaný Hruška a v poklidu prostřelil budějovického gólmana.

Po dalších pětadvaceti vteřinách se museli hosté bránit ve třech, ale paradoxně si právě oni vytvořili gólovou příležitost. Na jednoho obránce se řítila dvojice Sailer, Gřegořek, přičemž prvně jmenovaný střelou z pravé strany jen těsně minul branku. Budějovické hráče přežité oslabení nabudilo a Hašek před odkrytou brankou promáchl ideální přihrávku. „Motor“ se v závěru první třetiny rozjel na plné obrátky a Hronek se měl co ohánět.

Tlak hostí pokračoval i ve druhé třetině, jen co se oklepali z vyloučení Mertla. Vydarený ale minul branku a Hübla vychytal pozorný Hronek. To už hráli slávisté chvíli bez kapitána Beránka, který musel na šití po nechtěném zásahu holí od spoluhráče Hrušky.  Od 32. minuty hráli budějovičtí přesilovku pět na tři, ale prosadili se až po návratu jednoho z domácích borců. Před brankou se nejlépe zorientoval Hübl a vyrovnal.

Další pohroma přišla pro pražský celek hned v úvodu třetí části, kdy pohotový Gřegořek dostal Budějovice do vedení. Ideální příležitost na vyrovnání měl Sup, ale tváří v tvář Turkovi neuspěl. Potřetí se naopak radovali v hojném počtu zastoupení fanoušci Budějovic, když Hřebejk v 51. minutě při přesilové hře překonal Hronka střelou švihem z pravé strany. Šest vteřin před koncem ještě upravil na konečných 1:4 Kotrla.

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 15. D. Hruška (Rataj) - 33. V. Hübl (Hřebejk), 41. Gřegořek (V. Hübl), 51. Hřebejk (Toman), 60. Kotrla (Vak). Rozhodčí: Polák, Husička - Gebauer, Chytil. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. Diváci: 11.894.
Slavia: Hronek - Hlavačka, Kolařík, Drtina, Žižka, Graňák, Vašíček, Jass - Bednář, Beránek, Tomica - D. Hruška, Rataj, Sup - Vondrka, Červenka, Dlouhý - Borovanský, Jelínek, L. Havel. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.
Č. Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Mucha, Kutlák, Posmyk, Vydarený - M. Hudec, V. Hübl, Stantien - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Mertl, Vak, Kotrla - Hašek, L. Květoň. Trenéři: Jandač a Kupka.
Konečný stav série: 2:4.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec