Hlavní obsah

V kabině hokejové Slavie panovalo smutné ticho

PRAHA

Zatímco z kabiny hostů se po úterním zápase šestého čtvrtfinále play-off mezi pražskou Slavií a Českými Budějovicemi ozývaly radostné výkřiky, v tradičním zázemí domácího celku v Sazka Areně by byl slyšet spadnutý špendlík. Pro hokejisty Slavie právě skončila sezóna a nálada byla pochmurná. Hlavní trenér týmu Vladimír Růžička i kapitán Josef Beránek se navíc novinářům vyhnuli.

Článek

Ostatní hráče loňského finalisty extraligy pak museli žurnalisté doslova odchytávat dlouho po skončení zápasu. „Nejdřív nám rozhodčí neuznal gól a pak jsme najednou inkasovali, to asi rozhodlo dnešní zápas. I když jsme měli spoustu šancí, už se nám to nepodařilo obrátit,“ tvrdil obránce Slavie Martin Hlavačka.

Za stavu 1:2 pro hosty se dostal do nájezdu domácí Michal Sup, ale Turka překonat nedokázal. „Viděl jsem, že už má nohu na zemi, ale nepovedlo se mi to nad ten jeho beton zvednout. Asi to byl zlomový okamžik utkání,“ litoval své šance jeden z nejzkušenějších útočníků Slavie. „Jak už to bylo o dva góly, tak to nešlo. Oni se zatáhli a hráli už jen to, co potřebovali,“ dodal.

Růžička bude mít proslov ve čtvrtek

Po zápase on i spoluhráči jen seděli v šatně a snažili se smířit s tím, že pro ně sezóna skončila. „Panoval spíš klid, smutek...,“ prozradil Sup. Ve čtvrtek mají slávisté sraz před definitivním koncem sezóny, kde se dozvědí, co bude dál. Tam si také nejspíš znovu vezme slovo kouč Růžička a promluví hráčům do duše. „Po zápase nám neříkal nic, ale ve čtvrtek asi bude mít proslov,“ myslí si Hlavačka.

Růžičku na pozápasové tiskové konferenci tradičně zastoupil asistent Jiří Kalous. „Série byla vyrovnaná, ale soupeř ji zvládl lépe, a my mu můžeme jen pogratulovat,“ vykládal smutně a pokusil se z pohledu Slavie zhodnotit celý ročník. „Neměli jsme povedený začátek, pak jsme sice měli sérii dobrých zápasů, ale celkově to byla samozřejmě nepovedená sezóna,“ řekl. „Celá ta sezóna stála za prd,“ dodal výstižně Michal Sup.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice