Hlavní obsah

Turek: Byl jsem si jistý, že gól nebude platit

Jirka G. NovákSport.cz

Stejně jako v předchozích zápasech čtvrtfinále, i v šestém duelu proti Slavii patřil k největším oporám hokejistů Českých Budějovic. Brankář Roman Turek několikrát zbrzdil nápor slávistů a zchladil jejich šance na postup do semifinále. Teď bude sledovat zbývající série a čekat na budoucího soupeře.

Článek

Jak byste zhodnotil šestý zápas v Sazka Areně?

Byl to poslední zápas série a navíc vítězný, takže z člověka trochu spadlo to napětí. Chtěli jsme to tady rozhodnout a podařilo se nám to.

Co rozhodlo to poslední utkání? 

Asi to, že se Slavii nepovedlo odskočit na rozdíl více gólů. Tak jak se jim to povedlo ve třetím zápase série. Pak už se proti nim špatně hraje. Oni to tentokrát také zkoušeli, chtěli už na začátku rozhodnout. Ale vytěžili z toho jen jeden gól.

Rozhodčí neuznali Slavii ve druhé třetině branku, co se tam stalo?

Jen jsem slyšel píšťalku rozhodčího, ale neviděl jsem, že by chtěl někoho vylučovat. Tak jsem myslel, že pískal hráče v brankovišti nebo něco podobného. Každopádně jsem si byl jistý, že gól platit nebude, protože bylo pískáno ještě předtím,

V čem byly rozdílné ta letošní a loňská série play-off se Slavií? 

Obě série byly hodně vyrovnané. Tentokrát jsme vyhrávali doma, stejně tak se dařilo v Praze jim. A co bylo loni, to bylo loni. Nevnímali jsme to nějak tak, že jsme jim to vrátili za loňskou sezónu.

Cítíte nějak, že byste byli silnější než loni?

Spíš je to tak, že loňská sezóna pro nás byla zkušeností v play-off. Měli jsme hráče, kteří ještě play-off nehráli. Tihle kluci už letos věděli, o co v těhle zápasech jde, a nedělali žádné zbytečné chyby.

Hodně důležitý byl váš zákrok proti Supovi ve druhé třetině. Stačilo Vám předtím něco proběhnout hlavou?

To je tak rychlé, že ani ne. Až potom si člověk uvědomí, že to bylo za stavu 2:1 a kdyby vyrovnal, tak se ten zápas mohl odvíjet jinak. Jsem rád, že se mi to povedlo chytit. Pak jsme dali třetí gól a ten vlastně rozhodl. Pak už jsem věřil, že to dotáhneme do vítězného konce.

Už jste přemýšlel o možném soupeři v semifinále?

Zatím vůbec ne. Zatím ty mužstva ještě hrajou, kromě Sparty jsou všichni ve hře. My si teď odpočineme a pak si počkáme, na koho narazíme.

Proběhne nějaká menší oslava vítězství?

Zatím nevím, ještě jsme se o tom nebavili. Uvidíme, jestli se něco naplánuje po cestě v autobuse. Myslím, že to nebude nic organizovanýho, spíš individuálně.

Budete sledovat zápasy zbývajících sérií?

Nevím, jestli to budu přímo sledovat, ale určitě se podívám na výsledky. Sám jsem zvědav, jak ty série dopadnou.

Reklama