Hlavní obsah

Hlinka: Musíme jezdit po zadku a potit krev

Dva mečboly propásli ve čtvrtfinále ČP play-off hokejové O2 extraligy hráči Pardubic. Jejich kapitán Miroslav Hlinka v rozhovoru pro deník Právo říká, že udělat poslední krok je vždycky nejtěžší.

Článek

Pardubice už promarnily dva mečboly na postup do semifinále. Fráze o nejtěžším posledním kroku u týmu, který vedete jako kapitán, tedy platí?

Ještě před začátkem série se Znojmem jsem tvrdil, že v play-off je každý zápas strašlivě těžký. A to se potvrzuje. Vést nad soupeřem v sérii 3:0 na zápasy, to ještě neznamená, že automaticky postoupíte. Ano, ten poslední krok může být nejtěžší.

Pátý čtvrtfinálový zápas byl z vaší strany nejhorší. Co se stalo?

Předvedli jsme špatný výkon. Musíme se vrátit ke hře, která nás zdobila v prvních třech utkáních. To znamená jezdit po zadku a potit krev. Jinak to nepůjde. Znojmo hrálo uvolněně, nepustilo nás do tlaku. Nedokázali jsme soupeře uzavřít v jeho třetině. Šance, které jsme měli, byly takové poloviční. To, co nám tam normálně padalo v prvních třech zápasech, najednou nevycházelo. Zdá se, že jsme od sebe štěstí tak trochu odvrátili. Především slabším výkonem ve čtvrtém duelu ve Znojmě.

Zdálo se, že Pardubice v pondělí ztrácely hodně sil při hře v oslabení.

To je pravda. Jsme dobře trénovaní, ale když hrajete často v oslabení, síly pochopitelně ubývají. V pondělí nám chyběly především v ofenzívě, kde jsme prakticky nic nevymysleli. Častá vyloučení nám brala šťávu. Je jisté, že musíme zlepšit disciplínu.

Také v základní části se Pardubice občas pohybovaly na výsledkové houpačce. Myslíte, že je to nyní stejný případ?

Nevím, výsledkově snad ano. Znojmo ve chvíli, kdy prohrávalo 0:3 na zápasy, vsadilo na jednu kartu. Soupeř si uvědomil, že nemá co ztratit. Uvolnil se. My teď myslíme na to, jak udělat ten těžký poslední krok.

A co tedy musíte udělat?

Hokej se skládá z řady detailů, z nichž se dají dělat velké věci. Musíme si v první řadě vzpomenout na to, co nám přinášelo úspěch v úvodních třech zápasech. Když to uděláme, vrátí se k nám i štěstí.

Takže sérii ve středu na znojemském ledě ukončíte?

Nechci nic takového vyhlašovat, netvrdil jsem to ani za stavu 2:0 na zápasy. Máme v hlavách určitý sen, teď pro něj musíme všichni něco udělat. Na to, abychom postoupili do semifinále, musí celé mužstvo zahrát minimálně na sto procent. Jinak úspěchu nedosáhneme.

Čtvrtfinále hokejové extraligy na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 3:2 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 1:4 (OHLASY), 3:2P (OHLASY)
PARDUBICE - ZNOJMO 3:2 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY), 3:0 (OHLASY), 1:3 (OHLASY, OHLASY), 0:2 (OHLASY)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 4:2 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY), 3:4 (OHLASY), 4:3 (OHLASY), 4:1 (OHLASY, OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 4:1 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY), 2:5 (OHLASY), 3:2 (OHLASY)

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice