Hlavní obsah

Bednář: Už to nebyla ta Slavie jako loni

Jirka G. NovákSport.cz

Jaroslav Bednář patřil bezesporu k nejlepším hráčům hokejistů Slavie ve čtvrtfinálové sérii play-off s Českými Budějovicemi. Do hokeje měl velkou chuť, ale extraligová sezóna pro něj úterním vyřazením skončila. O nepovedené sezóně, ale i napínavých soubojích, a vypjatých emocích vykládal Bednář po zápase v rozhovoru s novináři.

Foto: čtk

Zklamaní hráči Slavie Jaroslav Bednář (vlevo) a Petr Kadlec

Článek

Jaké jsou bezprostřední dojmy po skončení sezóny? 

Určitě jsme naštvaní, ale nemůžeme se na někoho zlobit. Jedině sami na sebe. Teď už se to nevrátí, to jsme si měli uvědomit dřív. Je po sezóně, konec...

Nálada v kabině asi nebyla po zápase zrovna příjemná. Říkali jste si ještě něco mezi sebou?

Na nějaké řeči byl čas během play-off, teď už nic nevymyslíš... Je pozdě bavit se o hokeji nebo o něčem... Bylo ticho, hráči se pomalu převlíkli, a šli domů.

To zklamání po vyřazení asi musí být obrovské...

Určitě, já tohle hodně prožívám. Jsem naštvanej, co teďka tady budu dělat? Já měl letos strašnou chuť do hokeje, bohužel se to nepovedlo...

Mluvíte o konci sezóny, ale možná si ji prodloužíte na mistrovství světa...

Vždyť já vůbec nevím, jestli budu do reprezentace nominovaný. Jestli dostanu šanci, tak se o ni milerád poperu. Jestli ne, tak co nejdřív půjdu na operaci s ramenem, a dám se do pořádku na příští sezónu.

Co rozhodlo ten poslední šestý zápas?

Stoprocentně ta nevyužitá přesilovka pět na tři. Sehráli jsme to úplně jinak, než obvykle. Já navíc hned zkraje přesilovky zlomil hokejku a pak jsem ani pořádně netrefil bránu. Ale Budějovice hrály výborně, s tímhle stylem hokeje by mohly dojít daleko.

Jak jste viděl tu situaci kolem neuznaného gólu?

Tam se pískalo nějaké bránění brankáři nebo něco takového... A pískalo se dřív, než ten gól padnul, takže nebylo co řešit. O tom vůbec nemá cenu se bavit.

Nescházelo Slavii v celé čtvrtfinálové sérii  více bojovnosti?

To se netýkalo jenom téhle série, ale celé sezóny. Vlastně se to táhlo už od loňského finále. Taky tomu odpovídal průběh celé téhle sezóny a mohli jsme být nakonec rádi, že jsme uhráli šesté místo. Ty problémy byly dlouhodobějšího rázu.

V čem konkrétně spočívaly ty problémy?

Těch věcí pro a proti je hromada. To je ale spíš otázka pro trenéra. Asi ne vždycky jsme plnili jeho pokyny. Taková ta dravost a "srdíčko" kolikrát chyběly. Už to nebyla ta Slavie co loni.

Po čtvrtém zápase jste řekl pár vět na budějovické hráče Hudce a Kotrlu. Teď s odstupem času - bylo to myšleno vážně, nebo šlo spíš o emoce?

Samozřejmě šlo o emoce... Ale konkrétně oni dva byli tou příčinou, proč jsme s Budějovicema vypadli. Jsou to výborní hokejisté do play-off. Typičtí hráči, kteří jsou potřeba a udělají tu černou práci. A navíc ještě přidali góly, což je o to smutnější. Hráli výborně.

To gesto Kotrly na slávistickou střídačku po jeho gólu se vám ale asi moc nezamlouvalo...

Tohle se nedělá! Asi měl nějakou tu jeho radost, ale já bych tohle neudělal.

Reklama

Související témata: