Hlavní obsah

Hokejisté Znojma i Třince si vynutili rozhodující sedmé zápasy

PRAHA

Hokejisté Třince a Znojma si ve středu vynutili sedmé zápasy svých čtvrtfinálových sérií Česká pojišťovna play off O2 extraligy. Třinec na domácím ledě porazil 3:1 vítěze základní části z Liberce a Znojmo vyhrálo potřetí za sebou nad Pardubicemi, tentokrát 2:1. O semifinalistech se bude rozhodovat v pátek na ledě ve středu neúspěšných celků.

Článek

Třinec Severočechy porazil i bez zdravotně indisponovaných opor Čechmánka, Tesaříka a Peterka. Úvodní třetina byla z pohledu Ocelářů ve znamení paradoxů - když bránili, drželi nulu, ale když soupeře přišpendlili do útočného pásma, hned se jim to vymstilo. Zatímco během 18. minuty spálili tři jasné šance Tomas, Polanský i Hlouch, uhodilo na protější straně. Minutu před přestávkou osiřel před Vojtkem Podkonický a zápěstím se trefil nad jeho beton, třebaže domácí hráči a diváci bouřlivě reklamovali zakázané uvolnění.

V polovině utkání hráli Bílý tygři dvě minuty ve třech, Pletka navíc při bránění ztratil hůl a hostům se ani jednou nepodařilo vyhodit puk. I když se Zíb stihl vrátit, vysílený kvartet nakonec kapituloval po šikovné teči Štefanky. Za 73 sekund pak Třinec obrátil skóre. Nejlepší střelec play-off Štefanka tentokrát vybojoval za brankou puk pro Skořepu, který z mezikruží bez přípravy zavěsil pod horní tyčku.

Obětavostí a vůlí si domácí třetí triumf v sérii nenechali vzít. Liberec celou třetí část tlačil, ale soupeři stačilo vyplnit střední pásmo, přes které Severočechy nepustil do žádných nebezpečných situací. Poslední gólovou akci režíroval opět Štefanka. Pět minut před koncem prošel středem kluziště, jeho rána Hniličkovi vypadla a z boku ji doklepl Kolusz.

Tvrdík překonal Lašáka

Znojmo si proti nervóznímu favoritovi z Pardubic počínalo i se třemi pětkami mnohem aktivněji a častěji se dostávalo do koncovky. V 19. minutě zachytil obránce Kříž nepřesnou rozehrávku soupeře a vyslal do sólového protiútoku Tvrdíka, který překonal poprvé brankáře Lašáka.

Gól ještě více naboural psychiku pardubického týmu. Ani ve druhé třetině se navzdory častým přesilovým hrám nedokázali hosté prosadit. Přesto se při hře čtyři na čtyři dočkali hosté vyrovnání. Němečkovu nevydařenou střelu zachytil Rolinek, který našel na půlící čáře přihrávkou o mantinel volného Sýkoru. Toho už obránci Znojma nedostihli a útočník brejk zakončil střelou mezi chrániče brankáře Trvaje.

Orli vsadili v poslední třetině na nátlakovou hru, hýřili silami a v náporu se dostávali často do šancí. Úsilí korunoval ve 47. minutě Selingr, který po Tvrdíkově přihrávce prostřelil Lašáka. Pardubice ještě vyzkoušely 76 sekund před koncem hru bez brankáře, navíc v závěrečných 22 sekundách zasedl na trestnou lavici Dopita, ale ani hra šest na čtyři hostům k vyrovnání nepomohla.

HC Znojemští Orli - HC Moeller Pardubice 2:1, stav série 2:3on-line
Branky: 19. Tvrdík, 48. Selingr - 30. P. Sýkora.
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:1, stav série 2:3on-line
Branky: 32. Štefanka, 33. Skořepa, 55. Kolusz - 19. Podkonický.
Čtvrtfinále hokejové extraligy na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 3:3 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 1:4 (OHLASY), 3:2P (OHLASY), 1:3.
PARDUBICE - ZNOJMO 3:3 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY), 3:0 (OHLASY), 1:3 (OHLASY, OHLASY), 0:2 (OHLASY), 1:2.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 4:2 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY), 3:4 (OHLASY), 4:3 (OHLASY), 4:1 (OHLASY, OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 4:1 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY), 2:5 (OHLASY), 3:2 (OHLASY)

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín