Hlavní obsah

Hokejisty Zlína čekají změny v kádru a možná i názvu

ZLÍN

Období změn v hráčském kádru i v marketingové oblasti po výměně hlavního sponzora čeká hokejisty Hamé Zlín, které ve čtvrtfinálové sérii play-off vyřadila pražská Sparta. Tým tak sice ukončil sezónu dřív, než chtěl, pocit z dobrých výkonů ale postupně převažuje nad prvotním zklamáním.

Článek

"Odvedli jsme určitě nejen v základní části, ale i v play-off velmi dobré výkony. Bohužel jsme narazili hned ve čtvrtfinále na hlavního favorita. Chybělo určitě málo k tomu, abychom sérii se Spartou prodloužili," zhodnotil sezónu trenér Ernest Bokroš.

Kromě prvního zápasu, který Sparta vyhrála hladce 4:0, podlehl Zlín ve zbývajících třech soubojích vždy shodně 2:3. Třetí vzájemný duel přitom rozhodly až samostatné nájezdy. "Chybělo nám více štěstí a důrazu v koncovce. Postrádáme střelce typu Tona, který by na sebe vzal odpovědnost a rozhodl utkání. A Sparta také lépe využívala přesilové hry. Ovšem přesto si myslím, že jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem," poznamenal Bokroš.

Odchází Tomík a Horáček

Po sezóně vyprší pětiletá smlouva hlavního sponzora klubu Hamé, kterého má nahradit bzenecká firma RI Okna. "Zatím je ještě brzy na jakékoli závěry. Veškerá jednání nadále pokračují. Variant je několik, jasno bude do měsíce až šesti týdnů," řekl dnes ČTK tiskový mluvčí klubu Přemysl Vícha.

Jasno už je ale o odchodech útočníka Róberta Tomíka a obránce Jana Horáčka. Tomík chce pokračovat v cizině, Horáčkovi skončila smlouva a klub ji neprodlouží. Naopak vedení chce udržet v kádru Miroslava Okála, Robina Kováře a Pavla Kašpaříka, kterým rovněž skončily smlouvy. Opci hodlá po vypršení kontraktu Zlín uplatnit také na obránce Martina Hamrlíka, Pavla Zubíčka a útočníka Martina Čecha.

O posilách se bude jednat až po vyjasnění všech marketingových záležitostí spojených se změnou titulárního sponzora. "Určitě bychom potřebovali střelce, neboť s koncovkou jsme měli problémy. Nyní je ale na podobné téma předčasné hovořit," dodal trenér Bokroš.

Reklama

Související témata: