Hlavní obsah

Pardubický kouč Říha: Tuto sérii neřídí sudí, ale Dopita

Čestmír FolkSport.czPrávo

Hokejisté Znojma dál dramatizují čtvrtfinálovou sérii s Pardubicemi, v níž se zpočátku zdáli být jasnými outsidery. Favorita dokázali zdolat i potřetí v řadě a srovnali stav série na 3:3. O postupujícím mezi nejlepší čtyři týmy extraligy se tak rozhodne až v pátek v sedmém duelu na východě Čech. "Tuto sérii neřídí rozhodčí, ale Dopita," rozčiloval se po další porážce svého mužstva pardubický trenér Říha.

Článek

„Jsem strašně rád, že se nám podařilo sérii takhle zdramatizovat. Bylo by fantastické dokonat v pátek v Pardubicích obrat, ale soupeř pořád zůstává favoritem,“ domníval se kapitán Znojma Jiří Dopita, který si prožil závěrečných 22 vteřin na trestné lavici při pardubické power play doslova muka. „Byly to krušné chvíle, ale já jsem věřil, že těsné vedení uhájíme,“ tvrdil.

Výhru Orlům zařídil v závěrečné dvacetiminutovce prudkou ranou od levého mantinelu útočník Pavel Selingr. „Pokusil jsem se poslat puk Lašákovi mezi nohy. Povedlo se to,“ říkal spokojeně. „Klíč k úspěchu vidím v našem ubráněném dvojnásobném oslabení v úvodu. Byla to těžce vybojovaná výhra. Zdaleka nejásám, protože v pátek v Pardubicích to budeme mít před plnou halou hodně těžké,“ očekával Selingr.

V pardubické kabině byla nálada na bodu mrazu. „Znojemští nám dvakrát ujeli a dali dva góly. Ale šance jsou dál vyrovnané,“ přemítal obránce Martin Čech. „Přesilovku pět na tři jsme sehráli hrozně,“ vyčítal si pro změnu další pardubický bek David Havíř.

Kouči Východočechů Miloši Říhovi ležel pro změnu v žaludku moment z 53. minuty, kdy sudí signalizovali po zákroku na brankáře Lašáka vyloučení znojemského Berouna, avšak po jejich rozhovoru s kapitánem Orlů Dopitou se pokračovalo v plném počtu. „Tuto sérii neřídí sudí, ale Dopita,“ rozčiloval se Říha. „Jen jsem říkal, že to faul nebyl. Rozhodčí se poradili a od trestu upustili,“ tvrdil sám Dopita.

Čtvrtfinále hokejové extraligy na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 3:3 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 1:4 (OHLASY), 3:2P (OHLASY), 1:3 (OHLASY).
PARDUBICE - ZNOJMO 3:3 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY), 3:0 (OHLASY), 1:3 (OHLASY, OHLASY), 0:2 (OHLASY), 1:2 (OHLASY).
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 4:2 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY), 3:4 (OHLASY), 4:3 (OHLASY), 4:1 (OHLASY, OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 4:1 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY), 2:5 (OHLASY), 3:2 (OHLASY)

Reklama

Související témata: