Hlavní obsah

Obránce Štich posílil hokejisty Litvínova

Litvínov

Hokejový obránce David Štich, který v uplynulé sezoně působil v Chomutově, se stal novou posilou Litvínova. Vedení Vervy se dohodlo s třicetiletým bekem na dvouleté smlouvě. Štich je po brankáři Davidu Honzíkovi a zadákovi Jiřím Říhovu třetí novou akvizicí Severočechů.

Foto: Sport.cz

David Štich

Článek

"Potřebovali jsme do zadních řad někoho, kdo to tam bude trochu brousit. Podívali jsme se na trh a vyšel nám nejlépe David Štich z Chomutova, který tam rozvázal smlouvu," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Litvínova Jiří Šlégr

Štich v uplynulé sezoně nasbíral v 34 zápasech extraligy včetně play out sedm bodů za sedm asistencí. V neúspěšné baráži o udržení v nejvyšší soutěži si připsal ve 12 duelech dva body za gól a přihrávku.

V extralize hrál také za Plzeň, Liberec, Slavii, Vítkovice a Mladou Boleslav. V 311 duelech zaznamenal 44 bodů za 12 branek a 32 asistencí, inkasoval celkem 810 trestných minut. Bronzový medailista z mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2006 sehrál také čtyři zápasy v české reprezentaci a vstřelil dva góly.

"Jsme rádi, že jsme takového silného a obětavého obránce do obrany získali. Potřebujeme hráče, který do toho umí vlétnout a je tam cítit," dodal Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice