Hlavní obsah

Neříkám, že je to lehké. Ale je to jediná cesta, píše Jágr. Co jeho vzkaz znamená pro příští sezonu?

Když v polovině dubna pomohl vrátit své Kladno po pěti letech do extraligy, nechtěl fanouškům slibovat, že si tuzemskou nejvyšší hokejovou soutěž zahraje od září za Rytíře i on. Bylo by ale překvapením, kdyby sedmačtyřicetiletý útočník a majitel kladenského klubu Jaromír Jágr právě nyní pověsil brusle na hřebík. A jeho příspěvek na Facebooku z nedělní noci to nejspíš potvrzuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v kladenském dresu.

Článek

„Uvidíme. Nic neslibuju, ani neříkám, že ne. Záleží, jak se budu cítit, jaké budeme mít mužstvo a jak se nám bude dařit," odpovídal Jágr v dubnu na otázku, jestli se na něj můžou fanoušci těšit na ledě i v extralize, když čtyřgólovým představením v baráži na ledě Českých Budějovic stvrdil postup Rytířů do extraligy.

Po úspěšné sezoně si dal olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný mistr světa zasloužené volno, během něhož stihl navštívit s prezidentem republiky Milošem Zemanem Čínu, v níž se stal ambasadorem tamějšího hokeje, v květnu pak zase v Bratislavě sledoval a podporoval českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa.

Od června ale Jágrovi volnější režim končí, což potvrzuje i jeho vzkaz Hokejové rodině, jak své fanoušky nazývá, na Facebooku. Legendární forvard se nechal vyfotit v posilovně a ke snímku přidal i komentář.

„Jdeme na to! Neříkám, že je to lehké. Neříkám, že mně se to vždy daří. Jen říkám, že je to jediná cesta, jak dosáhnout na vrchol v životě i ve sportu," píše Jágr o neoblíbené, ale zároveň potřebné dřině, která ho v nacházejících dnech a týdnech čeká.

Zahrát si extraligu za své Kladno, což naposledy okusil v sezoně 2012/13 během výluky NHL, je pro něj velkým lákadlem...

Bude hrát Jaromír Jágr v sezoně 2019/20 hokejovou extraligu za Kladno?
Ano
89,1 %
Ne
10,9 %
Celkem hlasovalo 2515 čtenářů.

Reklama

Související témata: