Hlavní obsah

Brankář Brízgala a útočník Kaut prodloužili smlouvy s Kladnem

Kladno

Brankář Adam Brízgala a útočník Tomáš Kaut budou pokračovat v týmu nováčka hokejové extraligy Kladna. Vedení Rytířů se s oběma dohodlo na prodloužení smlouvy. Klub o tom informoval na svých internetových stránkách. Posilu hlásí Karlovy Vary, za které bude hrát obránce Matěj Stříteský. Energie získala sedmadvacetiletého odchovance Vsetína na roční hostování z Mladé Boleslavi. Informoval o tom oficiální web karlovarského klubu.

Foto: Tipsport

Ilustrační snímek.

Článek

Dvacetiletý odchovanec Sparty Brízgala přišel do Kladna loni po dvouletém působení v juniorských soutěžích v USA. Za Kladno odchytal v první lize 31 utkání s průměrem 2,84 obdržené branky a úspěšností 90,77 procenta, jednou udrželo čisté konto. V baráži odchytal už v době, kdy měli Rytíři jistotu postupu, jen duel s Chomutovem v 11. kole a do svého zranění v 58. minutě v něm neinkasoval.

"Je to mladý pracovitý brankář, ve kterém vidíme budoucnost. Pořád se zlepšuje a jsme rádi, že u nás bude chytat i příští sezonu," řekl trenér a sportovní manažer Kladna David Čermák.

Třicetiletý Kaut hraje za Kladno dva roky a v uplynulé sezoně si v první lize připsal ve 59 duelech 31 bodů za 11 branek a 20 asistencí. V baráži zaznamenal ve 12 duelech dva body za gól a přihrávku. V extralize má bývalý hráč Pardubic na kontě 152 duelů a 24 bodů za 12 branek a 12 asistencí.

"Tomáš nás přesvědčil o svých kvalitách. Je to skvělý kluk do kabiny s týmovým přístupem, svědomitý při hře dozadu a v oslabení, použitelný proti elitním řadám soupeřů," uvedl Čermák.

Stříteský bude hrát za Karlovy Vary

V minulé sezoně hostoval Stříteský v Liberci, za který nastoupil ve 43 utkáních včetně play off a připsal si sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. Bývalý hráč Vsetína, Litvínova, Jihlavy má na kontě v extralize 498 utkání a nasbíral 139 bodů za 49 gólů a 90 přihrávek.

Stříteský je po Slovácích Branislavu Kubkovi z Banské Bystrice a Dominiku Graňákovi z Hradce Králové třetí novou akvizicí v obraně dvanáctého týmu minulého ročníku extraligy. Celkově je osmou novou posilou. Přišli také útočníci Nicolas Hlava, Petr Koblasa a Adam Raška z Chomutova, Tomáš Knotek z Mladé Boleslavi a Tomáš Vondráček z Pardubic.

"Matěj by měl být v tuto chvíli poslední posilou. Karlovarský A-tým je kompletní, o dalších posilách již neuvažujeme," řekl trenér a sportovní manažer Karlových Varů Martin Pešout.

"Jak na postech útočníků, tak na postech obránců máme více hráčů, než jsme původně počítali, proto dojde k určitému zúžení. V první řadě budeme jednat s naším partnerským klubem Baníkem Sokolov a dle vývoje tohoto jednání budeme situaci řešit," dodal Pešout.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec