Hlavní obsah

Zvláštní náboj ta série mít bude, říká Hnilička

Martin KézrSport.czPrávo

Po nervydrásajícím souboji proti outsiderovi z Třince, který donutil Liberec sehrát ve čtvrtfinále sedm těžkých zápasů, vykročí Liberec v pondělí do dalšího boje proti Spartě. Bývalá opora sparťanské branky má stále v pražském týmu kamárády a tak přiznává, že nejen pro něj bude mít semifinále zvláštní příchuť.

Článek

Jak jste slavili postup do semifinále?

Museli jsme alespoň na pár hodin hokejově vypnout. Zašli jsme se podívat s klukama do města a dali i nějaké to pivko na odreagování. Všichni jsme cítili hlavně velikou úlevu, že se povedlo postoupit. Sobota patřila relaxaci, ale v neděli jsme už začali myslet na příštího soupeře.

Byla pro vás série s Třincem hodně vyčerpávající?

Opravdu hodně, třinecký styl nám vyloženě neseděl a soupeř ohromně bojoval. Na rozhodující sedmý zápas jsme se velmi dobře připravili. Věděli že doma hrajeme lépe než venku. Měli jsme možná i štěstí, ale šli jsme mu určitě naproti a k překonání přehnané nervozity nám sloužilo heslo trenéra Hlinky: hlavně se z toho nepo....

Co jste si po sedmém utkání řekli s Čechmánkem?

Podali jsme si ruce a on mi přál štěstí do dalších bojů. Já mu blahopřál k vynikajícím výkonům v sérii, chytal výborně a Třinec podržel. Na mě v žádném utkání nešlo tolik střel, abych pocítil to správné zatížení.

Pro vás bude série se Spartou pikantní, vždyť jste za ni dlouho chytal...

Ono by se pokaždé něco našlo, ale je jasné, že nejen pro mne, ale i třeba pro Honzu Tomajka nebo Vencu Nováka, kteří také ve Spartě působili, to zvláštní náboj mít bude. Mám v týmu soupeře kamarády a je docela možné, že si s Jardou Hlinkou nebo Honzou Hlaváčem přes mobil něco napíšeme. Chci se ale soustředit hlavně na svůj výkon.

Liberec měl minimum času na odpočinek, jak jste na tom se silami?

Ono to vždycky souvisí s psychikou. Když si hlava po vítězném duelu odpočine, fyzické síly se samy rychleji vrátí. To bude i náš případ.

Můžete hrát nyní klidněji, když jste překonali loňské zakletí prvního kola play-off?

Určitě jsme to v myšlenkách měli a jsem moc rád, že se nám podařilo postoupit. Na Spartu se těším, bude to jiný hokej a mohl bych být více v permanenci. Sparta určitě nebude jen zarputile bránit, lze čekat ofenzívnější hokej.

Reklama

Související témata: