Hlavní obsah

Liberec v prvním semifinále nedal Spartě šanci

Hokejisté Liberce vstoupili úspěšně do semifinále extraligy, když v prvním zápase porazili pražskou Spartu 5:2. Lídr základní části sice od první minuty prohrával, ale ještě v první třetině Bílí Tygři skóre otočili a od té doby drželi otěže zápasu pevně v rukou. Skvělý zápas odehrál domácí Lukáš Pabiška, který dvě branky vstřelil a na další přihrál.

Článek

Sparťané udeřili v Liberci už po 39 vteřinách. Hlaváč poslal z levé strany puk na Hniličku, před ním jej Hlinka elegantně sklepnul k úplně volnému Zelenkovi, a na toho zívala úplně prázdná branka. To byl pro domácí šokující úvod, ale snažili se odpovědět co nejrychleji. Najíždějícímu Pabiškovi na poslední chvíli vypíchl puk Benýšek, pak se před Dubou snažil tečovat Podkonický.

Semifinále ČP play-off hokejové O2 extraligy na Sport.cz
17:00Liberec - Spartaon-line

Slovenský forvard se dočkal v osmé minutě. Dostal ideální přihrávku doprava za chybující obránce a osamocen si vychutnal sparťanského gólmana. Za další čtyři minuty už bylo skóre obráceno, když jeli na jednoho obránce hostí Pabiška s Procházkou a druhý jmenovaný nedal Dubovi šanci. Tygrům narostla křídla - Čutta netrefil z těžkého úhlu úplně prázdnou branku, šanci Podkonického s Klimentou se štěstím Duba zlikvidoval.

Spartě nepomohlo ani pět útočníků

Do dvoubrankového vedení dostal Liberec až v 35. minutě Víšek, další podstatné věci se pak odehrály v samém závěru druhé třetiny. Nejprve Zelenka vystřelil z prostoru mezi kruhy, stihl se dostat k vyraženému puku, a svým druhým gólem v zápase snížil. Současně s druhou sirénou však skóroval Pabiška, a rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím branku uznal.

Další prohlížení videa ze strany hlavního sudího Homoly nastalo ve 47. minutě, tentokrát však Liberci branku neuznal pro kopnutí puku za záda brankáře Sparty. Domácí ale byli v klidu, za čtyři minuty totiž potrestal chybu Černoška ve výtečné formě hrající Pabiška, který z nájezdu přehodil padajícího Dubu. Spartě už nic nepomohlo, ani experiment s pěti útočníky v závěru utkání.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Podkonický (L. Čermák), 12. S. Procházka (Pabiška), 35. Víšek (Klimenta), 40. Pabiška (Žabka), 51. Pabiška - 1. Zelenka (J. Hlinka), 40. Zelenka (Hlaváč). Rozhodčí: Homola, Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 9:8, navíc Sivek (Sparta) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Hnilička - Moravec, Zíb, Krstev, Čutta, Kočí, Žabka, Rýgl - L. Čermák, Podkonický, Šachl - Klimenta, Plodek, Víšek - Novák, Pabiška, S. Procházka - Vaic, Dušek, Tomajko. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Sparta Praha: T. Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Zelenka, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Sivek, Netík - Dragoun, Langhammer, Hromas - Vrbata, Rob, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: