Hlavní obsah

Třinec má jako hlavní cíl udržet v kádru Čechmánka

TŘINEC

Udržet v kádru brankáře Romana Čechmánka, tak zní hlavní úkol pro hokejové funkcionáře v Třinci. Právě díky šestatřicetiletému olympijskému vítězi z Nagana se Ocelářům v play-off málem povedlo pokořit vítěze dlouhodobé části. Liberec odvrátil hrozbu vyřazení až v sedmém zápase, Třinec tak dokončil sezónu na osmém místě.

Článek

"Dostat se do play-off byl pro nás v celkovém hodnocení při velké vyrovnanosti ligy určitě úspěch, ale když jsme pak s prvním týmem základní části sehráli výborné a vyrovnané partie, trošku nás musí mrzet, že to nevyšlo a nepostoupilo se. Chybělo nám jen trochu štěstí, rozhodly maličkosti," řekl dnes ČTK třinecký sportovní šéf Pavel Marek.

Třinec prožil sezónu vzletů a pádů. Jednu dobu měl na dohled první místo, aby v posledním kole základní části zachránil z desáté příčky nakonec holou účast v play-off. Týmu nadmíru prospěl příchod Čechmánka. Zkušený gólman dodal spoluhráčům takovou sebedůvěru, že v předkole play-off na minimální počet zápasů vyřadili Karlovy Vary a pak nečekaně potrápili Liberec.

Udržet Čechmánka je klíčový bod

"Je to velká osobnost. Chceme se pokusit ho udržet, to je pro nás klíčový bod," uvedl Marek. Někdejší vsetínská ikona přitom při příchodu do Třince na sklonku ledna vyhlásila, že extraliga je pouze provizorium. "Prioritou pro další sezónu je pro mě zahraničí," řekl tehdy Čechmánek, jenž letos v lednu skončil předčasně ve švédském Linköpingu.

Slezský klub však není bez šancí. První kola rozhovorů mají obě strany za sebou, podle nich nemusí být Čechmánkovo setrvání v kádru utopií. "Už tím, že přistoupil k dalším jednáním o prodloužení smlouvy, je pro nás určitá naděje. Myslím, že se s kolektivem sžil. Má sám nějaké představy, uvidíme, jak se to vyvine dále. Ale v každém případě to nevidím jako utopii," uvedl Marek.

Dobré hráče chtějí udržet

Třebaže sezóna pro Třinec skončila teprve před třemi dny, vedení už se pilně připravuje na tu příští. Marek není zastáncem velkých změn, ale pohyb na soupisce přijde. "Není dobré začínat sezónu s novým kádrem. Dobré hráče chceme udržet a ještě vhodně posílit. Nějaké představy máme, ale všechno je rozpracované," řekl Marek.

Konkrétní jména proto zatím nepadají. Vedení teprve vyhodnotí přínos některých jednotlivců pro tým a také to, jestli nedojde ke změnám v realizačním týmu. Marek ani nenaznačil, jestli klub bude usilovat třeba o Miroslava Zálešáka či Jurise Stalse, kteří měli smlouvy jen do konce sezóny. Podle neoficiálních informací určitě skončí Vladimír Vůjtek. "Několik otázek teprve musíme nějakým způsobem vyhodnotit a pak podnikneme kroky. V tuto chvíli nic jisté ještě není," doplnil Marek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín