Hlavní obsah

Liberec získal sílu a vyřídil chybujícího mistra

LIBEREC

Úplně odlišnou hokejovou tvář než při čtvrtfinálovém trápení ukázal Liberec v úvodní semifinálové bitvě s pražskou Spartou. Odhodlaní domácí působili silnějším dojmem než chybující mistrovský celek, který na jejich ledě od prosince 2003 nevyhrál.

Článek

„Vypadali jsme unavenější než soupeř, kterému zřejmě prospěl pravidelný zápasový rytmus, zatímco my vypadali, že se vracíme na led po měsíční pauze, přitom jsme nehráli jen týden. Nepamatuji, že bychom udělali tolik chyb v obraně,“ tvrdil útočník Sparty Jaroslav Hlinka.

„Sil máme dost, postupem přes Třinec z nás spadla nervozita a sedělo nám, že soupeř jen úporně nebránil, ale snažil se i tvořit. Překvapilo mě, že Sparta ani nehrála moc do těla,“ tvrdil útočník Andrej Podkonický.

Liberci nevzal jiskru ani brzy inkasovaný gól.

Jelínek: Urazili jsme hokejového boha 

„Byl jsem překvapený, že nás to nepoložilo, ale dokázali jsme hrát s ještě větší chutí a brzy se to promítlo i do výsledku,“ soudil Podkonický. „Mám pocit, že nás ta rychlá branka spíše uspala,“ uznal jediný střelec Sparty Jiří Zelenka. Zlomovým okamžikem duelu se pak stala neúspěšná přesilovka Sparty pět na tři: „Podařilo se nám ji přístupem k protihráčům ustát a blokovat jim střely i přihrávky,“ mínil Podkonický.

„Nevyužitím dvouminutové převahy dvou hráčů v poli jsme asi urazili hokejového boha, scházela tam schopnost zrychlit hru,“ tvrdil asistent kouče Marian Jelínek. „V přesilovce možná chybělo jen štěstí při zakončení, ale celkově jsme zahráli špatně,“ říkal Hlinka. „Málo jsme stříleli, dopustili jsme moc často přečíslení a hlavně hráli nedisciplinovaně v obraně,“ soudil bek Richard Stehlík.

Definitivní úder Liberec zasadil soupeři bezprostředně po jeho snížení na 2:3, když v poslední vteřině druhé třetiny Pabiška nadvakrát překonal Dubu. „Perfektně nám vyšlo buly a stihli jsme zahrát dobrou akci,“ pochvaloval si asistující slovenský obránce Boris Žabka. „Vítr, co jsme tím mým druhým gólem dostali do plachet, zase odvál. Po takovém zápase se nebude usínat dobře,“ přiznal Zelenka.

Reklama

Související témata: