Hlavní obsah

HOKEJ ON-LINE: semifinále Pardubice - Č. Budějovice

PARDUBICE

Na ledě vyprodané pardubické ČEZ Areny se ve středu rozehraje druhá semifinálová série, v níž domácí sní o vítězném vstupu do série proti Českým Budějovicím. Východočeši zvládli dramatické čtvrtfinále se Znojmem, soupeř vyřadil pražskou Slavii. Zápas můžete sledovat v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Článek

„Mužstvo je správně nabuzené a sílu z hlediště chceme přenést na led. Výkony soupeře sice vzbuzují respekt, ale šance na postup vidím docela vyrovnané. Plánujeme začít hodně aktivně, dobře napadat a donutit budějovickou obranu k chybám. Nesmíme však bezhlavě útočit, to by se mohlo vymstít,“ tvrdí pardubický trenér Miloš Říha.

Jihočeskému celku se přesto snaží přisoudit roli mírného favorita. „Stojí proti nám velmi kompaktní celek, jehož velkou předností je v obráceném gardu chytající Turek. Navíc obránci dokáží výrazně podporovat útok, celý tým je schopen hrát disciplinovaně, a proto se taky nesmíme nechat vylučovat,“ míní Říha, jenž počítá s nasazením uzdravených útočníků Čalouna a Blažka, ale má otazník nad Kolářem. V pardubické kabině panuje velké odhodlání. „Protože máme nejvyšší cíle, potřebujeme doma vyhrávat a znovu ukázat kvalitu i připravenost,“ soudí kapitán Miroslav Hlinka.

Trumfem domácích by měl být nejlepší střelec play-off Petr Sýkora: „Sám jedinec ale nic nezmůže, musíme zabrat jako tým a vnutit soupeři náš styl.“ Budějovice měly sedm dnů volna pro odpočinek i přípravu na semifinále. „Věnovali jsme se nejprve regeneraci, a pak při tréninku všem herním činnostem, včetně přesilovek,“ míní trenér Josef Jandač, podle nějž kvalitu Pardubic zesiluje jejich široký kádr.

Pozor hlavně na Sýkoru

„Musíme si dát pozor hlavně na Sýkoru, který má zabijácký instinkt, ale mají i další šikovné útočníky,“ upozorňuje obránce Milan Toman. Jihočeši sehráli ve čtvrtfinále o utkání méně, ale Jandač v tom nespatřuje zvláštní výhodu. „Nemá cenu přemýšlet o tom, jak se na soupeři sedm utkání podepsalo a jestli by neměl být unavenější. Musíme se zaměřit sami na sebe a jít do utkání od začátku s maximální koncentrací. Nebýt zbytečně zalezlí, ale ani moc neotvírat hru,“ soudí jihočeský kouč.

Ve středu lze očekávat vyrovnaný a v úvodu i hodně opatrný duel. „Ani vzájemná bilance v sezóně nedává nikomu navrch, oba celky vyhrávaly doma. Soupeř má stejně jako my výborné divácké zázemí a zápasy mohou rozhodovat maličkosti,“ doplňuje budějovický kouč, jemuž se do sestavy vrací Brabenec, který nehrál poslední čtvrtfinálový duel kvůli tržné ráně na noze. „Budeme se snažit co nejvíc střílet, ono pak něco projde. Určitě máme zkušenějšího gólmana a pod větším tlakem bude soupeř,“ soudí Toman.

ČP play-off – semifinále I. (ČT 2 17:00 h)ON-LINE
MOELLER PARDUBICEČESKÉ BUDĚJOVICE
Zánět průdušek nepustí na led Mrázka, dalšího útočníka Koláře sužuje koleno.Dlouhodobě jsou na marodce Veselý s Nedorostem, vrací se ale Brabenec.

Reklama

Související témata: