Hlavní obsah

Budějovice jsou před odvetami dva kroky zpět

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic odstartovali semifinálovou sérii s Českými Budějovicemi stejně jako čtvrtfinále proti Znojmu. Na led soupeře se o víkendu přesunou s vědomím dvou výher v kapse. Žádná idyla ale na domácí hráče nečekala.

Článek

„Budějovice hrály o dost lépe než ve středu, kdy jsme vyhráli zaslouženě, teď byl rozdíl minimální,“ všiml si pardubický gólman Ján Lašák. „První vítězství nám spadlo do klína, tentokrát to bylo teprve pravé play-off,“ popisoval útočník Východočechů Jan Kolář.

Jihočeši se poučili a zejména v úvodu byli lepší. Jedinečnou možnost na otevření skóre ale zazdil Jiří Hašek, Lašáka v čisté šanci nepropálil. „Chtěl jsem střílet bez přípravy, aby se puk třeba ještě odrazil na dorážku. Bohužel,“ litoval zklamaně.

Dvakrát se sudí radili s videem, v obou případech ukázali na středový kruh. Po blafáku Petera Puchera se marně natahoval budějovický brankář Roman Turek a tušil, že měl smůlu. „Ze svého pohledu jsem to nemohl moc dobře posoudit. Bohužel pro nás se puk po čáře kroutil a zřejmě ji přejel,“ tvrdil Turek. „Já to moc neviděl, ale spíš jsem myslel, že to za čarou nebylo,“ přiznával Pucher. Ale videorozhodčí potvrdil, že se mýlil.

Sailer: Do Pardubic se vrátíme

„Prostě gól,“ uznal i kapitán Budějovic Petr Sailer, kterého spíš štvala třetí trefa Pardubic a neodpískané zakázané uvolnění. „Milan Toman tam měl k puku pět metrů a i kdyby skočil rybičku, nemohl ho dostihnout,“ popisoval situaci, která předcházela brance Koláře.

Budějovice stáhly na rozdíl jediného gólu v závěru po trefě Vaka, ale pro ně nadějný stav vydržel jen 24 vteřin. „Já věřil, že už to dotáhneme, oni byli ve středním pásmu a museli do plných,“ líčil Lašák.

Za stavu 0:2 na zápasy ale Jihočeši nic nevzdávají. „V téhle sezóně nad Pardubicemi doma vyhráváme, takže se na led soupeře určitě ještě vrátíme,“ řekl Sailer. „Za stavu 2:2,“ doplnil ho spoluhráč Michal Hudec. „Znojmo prohrávalo už 0:3 a jak to zdramatizovalo,“ bere si Hudec příklad z Orlů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín