Hlavní obsah

Hlinka: Klobouk dolů před Turkem

PARDUBICE

Pardubický útočník Miroslav Hlinka chválí budějovického brankáře za jeho výkon, přestože se mu podařilo v druhém semifinálovém utkání dát branku. Když mohl ale v závěru utkání přidat druhou, Roman Turek ho skvěle vychytal.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Brankář Českých Budějovic Roman Turek inkasuje branku v prvním semifinálovém utkání od Miroslava Hlinky z Pardubic.

Článek

Bylo druhé vítězství o hodně těžší než ve středečním zápase?

Obě byla těžká, v play-off je každý zápas nadoraz a každý gól strašně důležitý. Jsou to úplně jiné duely než se Znojmem, které se snaží hru hlavně kazit a uchylovalo se k nehokejovým zákrokům. Budějovice hrají hokejověji, celou sezónu dokazují, že mají skvělý tým a dobře bruslí.

Takže vám Budějovice vyhovují jako soupeř více než právě Znojmo?

To nechci porovnávat. Trenéři stanovili takovou taktiku, která by měla na Budějovice platit a my jí musíme dodržovat. Oni jsou výborně bruslařsky vybaveni, my s nimi musíme vydržet jezdit celých šedesát minut.

Se Znojmem jste ale měli sérii také skvěle rozehranou a bylo z toho drama. Co udělat jinak, abyste si situaci opět nezkomplikovali?

Do Budějovic jedeme s jasným cílem: vyhrát jeden zápas a navázat na výkony v Pardubicích. Ale budeme se chovat, jakoby to bylo 0:0. Na postup teď určitě nemyslíme.

Váš gól dostal Pardubice do vedení, mířil jste nahoru?

Soustředil jsem se na to, abych se mezi dvěma hráči uvolnil, v ten moment přišla nahrávka. Hlavní práci odvedl Petr Sýkora, který zavezl puk před branku. Takhle to zkoušíme na tréninku, hodně o sobě víme.

V závěru jste měl na hokejce druhý gól, ale Turek vás skvěle vychytal...

Klobouk dolů, k tomu se nedá nic jiného říct. To o moc lépe udělat nešlo, sám jsem byl překvapený, jak to chytil. Díval jsem se, kdo to v té bráně stojí (úsměv).

Znovu jste zvládli dvojnásobné oslabení, budějovické přesilovky pokrýváte vůbec skvěle. Jsou tohle důležité okamžiky pro vývoj série?

Každý detail jako ubráněné oslabení, vyhozený puk či dobrý forčekink dohromady tvoří vítězný celek.

Reklama

Související témata: