Hlavní obsah

Při třetím semifinále padl na Spartě divácký rekord

PRAHA

Rekordní počet diváků v letošním play-off sledoval v pátek třetí semifinálovou bitvu mezi obhájcem titulu Spartou a ambiciózním Libercem. Do stařičké T-Mobile Arény se natěsnalo 14 237 fanoušků, kteří hokejistům nachystali divokou atmosféru.

Článek

Na bývalé spoluhráče se přijel podívat také Josef Straka z finského klubu Lukko Rauma, který před rokem s pražským týmem bouřlivě slavil extraligový titul. V neděli už se má zkušený útočník hlásit trenéru Aloisi Hadamczikovi na srazu národního týmu v Kravařích.

Do haly na semifinále zašel překvapivě rovněž exslávista Lukáš Hronek, kterému sezóna skončila minulý týden a hledá si nové angažmá. S dětmi zasedl v lóži i Martin Štrba, jemuž ale sezónu pokazilo dlouhodobé zranění.

Liberec se probral až ve třetí třetině 

Žádný jiný extraligový klub nemá tak pompézní předzápasovou show jako Sparta. Na ledě gladiátoři, víření bubnů, ohně a pyrotechnické efekty. Galimatyáš historických motivů vyprovázel Pražany do boje i včera.

Na kostce nad ledem běžela reklama na film 300: Bitva u Thermopyl, v němž se hrstka sparťanů postaví mnohonásobné přesile Peršanů. I takové detaily, které měly nabudit tribuny, dotvářely atmosféru.

„Viděl jsem ten film a vcelku se mi líbil,“ tvrdil sparťanský gólman Tomáš Duba o snímku vzniklém podle kultovního komiksu Franka Millera. „Možná bychom si ho mohli pouštět před každým zápasem, aby nás nakopl,“ usmíval se brankář.

Na ledě se ale na sparťany v úvodu žádná hrozivá síla jako na družinu krále Leonidase nevalila. Liberec se z letargie probral až ve třetí třetině, kdy se snažil dotáhnout dvougólovou ztrátu. Úprk za vyrovnáním si ale hosté sami zkomplikovali mnoha fauly a na vstřelení druhého gólu do Dubovy sítě už Bílým Tygrům nezbyly síly.

V sobotu však mají druhou možnost překazit Spartě její dvanáctizápasovou neporazitelnost na vlastním ledě, která se táhne ještě z loňského mistrovského ročníku.

Reklama

Související témata: