Hlavní obsah

Liberec domácí sérii Sparty nezlomil, zkusí to v sobotu

PRAHA

Hokejisté Liberce nedokázali přerušit vítěznou sérii Sparty v play off v domácím prostředí a pustili úřadujícího mistra v semifinálové sérii do vedení. Bílí Tygři stejně jako v úterý doma podlehli 1:2, a pokud dovolí Pražanům v sobotu i třináctou výhru za sebou před vlastním publikem v bojích o titul, nebudou v lehké situaci. Liberečtí však věří, že v dalším zápase uspějí.

Článek

Vítěz základní části v pátek neodehrál před nejvyšší návštěvou extraligové sezony ideální zápas. "Puk nám nedržel na holích, nedávali jsme si přesné nahrávky, takže jsme se nedostali do žádné pořádné vyložené šance. To nám prohrálo zápas," řekl novinářům liberecký kapitán Stanislav Procházka.

Právě on přesně po 120 vteřinách hry dostal puk do soupeřovy branky, ale sudí už předtím přerušili hru, přestože gólman Tomáš Duba puk nedržel. "To je hodně smutné. On to ani neměl pod lapačkou. Těžko se k tomu vyjadřovat, my ani nemůžeme, je to směšné," připojil Procházka i v narážce na pokutu 10.000 korun, která hrozí za kritiku rozhodčích v den zápasu. Klub ji už inkasoval za výroky Andreje Podkonického po druhém duelu.

Procházka litoval, že v polovině úvodního dějství Liberec nechal hodně prostoru k zakončení Janu Hlaváčovi, který otevřel skóre. "Byla to hrubá chyba, ale stává se to. Nám se už nepodařilo vyrovnat. V klidu se ale připravíme, vyspíme na sobotu. Snad nám nebudou puky odskakovat, dáme si přesné přihrávky a budeme se je snažit přejet," doplnil třiatřicetiletý útočník.

Po pěti měsících se do liberecké sestavy vrátil Holub

Hosté se museli vyrovnat s absencemi beků Valdemara Jiruše, Jiřího Moravce i Lukáše Dernera. Po pěti měsících tak oblékl dres Liberce zadák Jan Holub, jehož v polovině října vyřadilo nešťastné zranění z tréninku. Spoluhráč mu přeřízl bruslí šlachu na zápěstí a třiadvacetiletý Holub má stále ještě s rukou problémy. "Nejde o bolest, ale pořád nefunguje, jak by měla. Je to tak na pětasedmdesát procent," popsal Holub svůj současný stav.

Při play off šly ale problémy stranou. "Měli jsme s trenérem dohodu, že když se v play off něco stane, tak budu hrát. Když je při play off nějaké zranění, s kterým se dá hrát, tak se do toho jde. Nejsem doléčený, ale naskočil jsem a hraju. Chtěl jsem klukům pomoct, ale asi to tak moc nebylo," prohlásil sebekriticky. "Je znát pauza pěti měsíců. Naskočit do třetího semifinále proti Spartě je dost náročné. Snažím se pro tým udělat maximum, co zvládám."

Podle Holuba v pátek nepodal Liberec po celý zápas svůj standardní výkon. "Začali jsme hrát ten náš hokej až závěrečných dvacet minut, a to je málo. Musíme hrát celý zápas," připojil. Tři závěrečná vyloučení, která připravila Severočechy o možnost náporu, podle navrátilce do sestavy vyplynula ze hry. "Fauly se dělají, a že to přišlo dvě minuty před koncem, tak to prostě je. Bylo to vyrovnané a doufáme, že v sobotu vyhrajeme."

Reklama

Související témata: