Hlavní obsah

Bílí Tygři prohrávají 1:3 na zápasy, ale nevzdávají se

PRAHA

ři porážky za sebou dostaly hokejisty Liberce v semifinálové sérii s mistrovskou Spartou do těžké situace. Bílí Tygři vědí, že k historickému postupu do finále extraligy musejí nyní předvést stejný výkon jako jejich soupeř. Přestože poslední duely neodehráli podle svých přestav, nevzdávají se a slibují další boj. Věří, že je nesrazí ani sobotní porážka 2:5.

Článek

"Prohrát tři zápasy za sebou v sezóně se nám ještě nestalo. Věřím, že ta série je pořád otevřená. Musíme vyhrát domácí zápas a věřím, že nás to zase postaví na nohy," řekl novinářům po utkání brankář Milan Hnilička.

Severočeši si ale uvědomují, že musejí změnit v sérii svou hru. Především ve dvou zápasech v Praze byli téměř neškodní. "Hrajeme trochu jinak než v celé sezoně," nechtěl reprezentační gólman rozebírat proměnu suveréna základní části, který měl už ve čtvrtfinále problémy s Třincem.

Útočník Andrej Podkonický se také zamýšlel nad proměnou Liberce, jemuž se proti Spartě nyní vůbec nedaří v přesilovkách. Prosadil se v nich dvakrát při úvodní domácí výhře 5:2, a pak až dnes v početní výhodě, ale to až za stavu 1:5. "Hrajeme přesilovky tragicky, úplně jinak než v celé sezoně," prohlásil slovenský útočník. V kabině Liberce byli po první části i prezident klubu Petr Syrovátko a generální manažer Ctibor Jech. "Spíše nás povzbuzovali," doplnil Podkonický.

Zíb: Oskara za filmování bych dal Sivkovi

V sobotním zápase, v němž sudí Martin Homola a Vladimír Šindler rozdali po 19 dvouminutových trestech na obou stranách, se Pražané prosadili ve výhodě třikrát. "Těch vyloučeních bylo hodně také proto, že oba týmy simulují," prohlásil Podkonický. Na začátku třetí třetiny se "zlý muž" Severočechů málem popral se sparťanským útočníkem Michalem Sivkem. "Popral bych se, ale Sivek nechtěl," dodal.

Syn prezidenta Sparty Viliama Sivka liberecké hokejisty dráždí. "Oskara za filmování bych dal Sivkovi," řekl obránce Lukáš Zíb. "Má metr devadesát, chlap jak hora, a jde hned k zemi. Sparťané dost využívají změny pravidel. Některé fauly ani nejsou, ale oni jsou dost slušní herci a rozhodčí jim na to skáčou. Sobotní počet vyloučení byl ale i výsledkem naší frustrace, máme zkušené hráče a musíme se toho vyvarovat," připojil Zíb.

Podle libereckého zadáka ale Bílí Tygři sobotní zápas nezvládli. "Byl to nepovedený zápas. Nedodržovali jsme taktické pokyny trenérů. Propadli jsme při situacích, u kterých víme, jak je Sparta hraje," dodal Zíb. Liberec ale nic nevzdává. "Když vyhrajeme v úterý doma, tak to snad bude ten impulz k obratu," doufá předsezonní posila, která v sezoně nastřílela už 17 branek, ale v semifinálové sérii na gól čeká.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články