Hlavní obsah

Střet Pardubic s Budějovicemi rozdělil slovenské hráče

Michal OsobaPrávo

Před osmi lety společně v kanadském Winnipegu vybojovali bronzové medaile na mistrovství světa hokejistů do 20 let. Nyní stojí proti sobě v boji o postup do finále české extraligy. Pardubický Ján Lašák a budějovický Michal Hudec, v civilu přátelé, ale na ledě se z nich ve čtvrtečním druhém semifinále na chvíli stali nepřátelé.

Článek

Co je rozdělilo? Střet na konci prostřední třetiny druhé části. Brankář Lašák po srážce přihrál faul, Hudec dostal dvě minuty, což ho pořádně rozlítilo. „Všichni víme, jaký Jánko je,“ zlobil se budějovický forvard. „Viděl jsem, že míří do brankoviště, tak jsem udělal krok dopředu. Jen jsem šel faulu naproti, to se dělá, ale dvě minuty dostal oprávněně,“ hájil se gólman.

Hudec byl pořádně dopálený, chvíli to vypadalo, že se po Lašákovi vrhne. „Jeho slova byla slyšet na deset metrů,“ pousmál se pardubický brankář. „Naštval jsem se, byly v tom emoce. Kdo to viděl, udělá si obrázek sám. Ale nemělo k tomu dojít,“ uznal Hudec, který následující dvě minuty musel sledovat z trestné lavice.

„V brankovišti neměl co dělat, je to jeho hloupost,“ říkal na Hudcovu adresu Lašák, jemuž jeho krajan ještě cestou ze střídačky hrozil hokejkou. „Nebál jsem se. Věděl, že kdyby proti mně vystartoval a něco mi udělal, do konce sezóny by si nezahrál. Budějovice hodně chodí do brankáře, ale já jsem na to připravený,“ tvrdil gólman.

Přesto čtvrteční incident na jejich vztahu nezanechá stopy. „Mišo je v soukromí hodný člověk, na Winnipeg máme oba krásné vzpomínky. Je to dobrý chalan, srdcař a bojovník,“ říká o něm Lašák.

Slováci v sérii
Č. Budějovice
obránci: Ján Mucha, René Vydarený, útočníci: Michal Hudec, Roman Stantien
Pardubice
brankář: Ján Lašák, obránce: Jaroslav Koma, útočníci: Dušan Andrašovský, Miroslav Hlinka, Peter Pucher.

Reklama