Hlavní obsah

Turek: Konečně jsme dali Pardubicím první gól

Hokejisté Českých Budějovic se po dvou porážkách na pardubickém ledě otřepali a v nedělním třetím semifinále play-off dokonale využili domácího prostředí. Jedním ze strůjců vítězství 3:0 byl gólman Roman Turek. „Meudělali jsme žádnou chybu, kterou bychom je pustili do tlaku,“ pochvaluje si jihočeský brankář v rozhovoru pro Právo.

Článek

V čem byl třetí zápas série jiný než ty dva v Pardubicích?

V prvních dvou třetinách hrál soupeř velmi dobře, snažil se jít hodně do těla, šli po nás a dobře napadali. Nám se podařilo dát dva góly a třetí třetinu jsme odehráli výborně, neudělali jsme žádnou chybu, kterou bychom je pustili do tlaku.

Jak vypadala z vašeho pohledu situace, kdy vás Pivko už překonal, ale od gólu vás zachránila posunutá branka? Už jste se asi pomalu smiřoval s gólem...

Já původně nevyjížděl na něj, ale viděl jsem volný puk, který jsem chtěl odehrát a najednou jsem viděl, jak tam proskočil. Nevím, jestli jsem mu do toho trochu píchnul, ale bylo štěstí, že nemohl zakončit hned, ale musel si to posunout a mezitím náš hráč zakopl a posunul bránu.

Z následujícího útoku jste dali gól, byly to klíčové momenty zápasu?

Je to možné, mohlo to mít vliv. Pro nás bylo důležité, že jsme konečně dali my první gól, což se nám v Pardubicích nedařilo.

Před vaší brankou se odehrálo několik střetů i potyček, jak moc je to nepříjemné?

To k play-off patří a když nehrozí zranění, musí to gólman snášet, od toho je tam rozhodčí, aby to posoudil. Já s tím nic neudělám, spoléhám na obránce, že mi pomůžou.

V první třetině jste zůstal pod několika hráči, inkasoval jste nějaký úder?

Když na mě ti hráči padnou, je to nepříjemné, protože můžu mít nohu pod sebou, jsou to pořádní chlapi, každý má devadesát sto kilo. Ale teď to bylo v pohodě.

I pardubický trenér Říha mluvil o tom, že se vašim spoluhráčům podařilo pokrýt střelce Petra Sýkoru, bylo to pro vás jako pro brankáře hodně důležité?

Určitě, má výbornou střelu, což už několikrát potvrdil. Je důležité tak dobrého střelce uhlídat.

Co tohle vaše vítězství znamená pro vývoj série?

Jít do čtvrtého zápasu za stavu 0:3, to by bylo hodně nepříjemné, takhle se do něj půjde mnohem lépe.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články