Hlavní obsah

Sýkora: Dokázali jsme se včas uklidnit

Dva góly kanonýra Petra Sýkory během tří minut v úvodu třetí třetiny pomohly zlomit odpor domácích Českých Budějovic ve čtvrtém utkání semifinále play-off hokejové extraligy. Klíčový hokejista Pardubic má skvělou formu, v jedenáctém utkání play-off si připsal již desátou branku.

Článek

Věřil jste, že vaše branky ve třetí třetině zlomí odpor soupeře?

Věděl jsem, že jsou moc důležité, protože domácí během osmdesáti vteřin snížili na rozdíl jediné branky, což bylo nebezpečné a při tříbrankovém náskoku se nám to nemělo stát. Před třetí třetinou jsme si říkali, že ji musíme odehrát maximálně soustředěně.

Jak jste viděl vaši trefu, která z dálky překvapila Turka?

Každá střela může být nebezpečná. Postavil se mi puk a už se ke mně blížil obránce, takže nebylo moc času, ale snažil jsem ještě před modrou čárou trefit branku. Možná se gólmanovi kotouč na chvíli schoval, každopádně jsem rád, že prolétl až do sítě.

V 11 zápasech letošního play-off jste dal už deset branek, čím si vysvětlujete střeleckou pohodu?

Každý hráč je potěšen, když mu to tam padá, ale pro mne jsou důležitější výhry mužstva. Hokej je o gólech, ale k nim se musíme nejdřív propracovat a dobrým napadáním, rychlým bruslením i pohotovými přihrávkami se na nich podílí celý tým.

Co bylo rozhodující pro třetí vítězství Pardubic v sérii?

Že jsme se možná víc než domácí při častém vylučování soustředili na hokej a hlavně jsme se o druhé přestávce dokázali včas uklidnit, když nám předtím ujel závěr třetiny. Předtím jsme sami zbytečně nabízeli soupeři možnost početní výhody.

Od finále nyní dělí Pardubice už jen jediná výhra a série se vrací k vám. Je to výrazná výhoda?

Máme semifinále dobře rozehrané. V Budějovicích jsme chtěli aspoň jednou vyhrát a po vlažném výkonu ve třetím utkání nám to v pondělí vyšlo. Zatím ale nemyslím na postup.

Ve čtvrtfinále jste také nad Znojmem vedli 3:1 na zápasy, ale nakonec série došla až k sedmému utkání. Je to pro vás poučení?

To už je pryč, nyní je jiná situace. Je tu jen zkušenost, že poslední krok je vždycky nejtěžší. Soupeř má silné mužstvo a ještě to s ním bude těžké.

Reklama