Hlavní obsah

Za Spartu by měl ve finále hrát i uzdravený Štrba

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty ve finále play-off extraligy zřejmě vynesou nečekaný trumf. Dres úřadujícího mistra by měl obléct i útočník Martin Štrba, který si v prosinci natrhl stehenní sval a podle pozdějších informací pro něj skončila sezóna. Momentálně je však třicetiletý hráč opět zdravotně v pořádku, už několik týdnů trénuje, a pokud jej trenéři zařadí do sestavy, ve středu nastoupí k prvnímu finálovému utkání proti Pardubicím.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Martin Štrba oslavuje branku v dresu Sparty

Článek

"Jsem připraven, noha je dobrá, ale bude záležet na trenérech, zda mě postaví. Já osobně bych si samozřejmě zahrál moc rád," uvedl Štrba v rozhovoru pro oficiální internetový server klubu.

Jeho kondice stále není ideální, už toho ale hodně dohnal. "Stále ji doháním, měl jsem od trenérů individuální plán přípravy. Navíc jsem se ještě po odpolednech připravoval se svým kamarádem kondičním trenérem. Po dvou a půl měsících nečinnosti nejde kondici dohnat za tři týdny. Pokud nastoupím, tak uvidím, jak na tom budu," podotkl Štrba.

V letošní sezóně odehrál odchovanec českobudějovického hokeje za Spartu 26 zápasů, v kterých si připsal osm branek a stejný počet asistencí. Ve finále by moc rád nastoupil i proto, že před rokem kvůli zranění ze závěru play-off sledoval cestu svých spoluhráčů za titulem pouze z tribuny. "Moc se těším. Loni jsem finále prožil na tribuně, letos se přiblížím, budu na lavičce. Tribuna je strašná. Na lavičce už budu aspoň v centru dění," dodal Štrba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice