Hlavní obsah

Hokejoví finalisté hledali recept i u videa

PARDUBICE/PRAHA

Už ve středu v 17 hodin skončí hokejistům Pardubic a Sparty týdenní čekání na start finálové série extraligy. Obě mužstva proto v pondělí intenzívně přes hodinu trénovala. Na pražském i pardubickém ledě se pilovaly přesilovky, založení útoků i zodpovědná obranná činnost, v plném zápřahu se ocitli gólmani Lašák s Dubou, kteří mohou být klíčovými postavami finále.

Článek

Obě mužstva měla i poradu u videa, aby se do detailu probrala hra soupeře. „Sparta je nesmírně silná, ale má i slabiny jako každé mužstvo, takže je zkusíme odhalit,“ slibuje pardubický trenér Miloš Říha. „Ukážeme si přesilovky i oslabení v podání soupeře, ale nemám pocit, že by někdo měl v tuto chvíli navrch, šance vidím padesát na padesát,“ říká sparťanský kouč František Výborný.

Osobka se na Sýkoru nechystá

Pardubičtí cítí, že by trumfem mohl být střelec Petr Sýkora. „Má skvělou formu a je v play-off k neudržení. Uvidíme, co proti němu předvedou. Nic zvláštního nepřipravujeme, budeme se snažit hrát spíš tak, aby proti nám musela něco vymyslet Sparta,“ soudí útočník Petr Koukal.

„Sýkora je výtečný bruslař i střelec, vyžaduje od obránců pozornost, ale žádná osobka se na něj nechystá a naší zbraní je tým,“ míní kapitán Sparty František Ptáček.

Sparta  nechce na startu výpadek jako v semifinále

V semifinále se Spartě vstup do série po přestávce nevydařil. „Nic podobného by se nemělo opakovat. Tam jsme dlouho nevěděli, s kým a kdy budeme hrát, teď se ale připravujeme na konkrétního soupeře a do Pardubic jedeme nažhavení,“ míní útočník Petr Ton.

„Čas na regeneraci byl zhruba stejně dlouhý, ve finále by už nemělo být ani znát, že jsme hráli v play-off o dva zápasy víc. Stojíme na stejné startovní čáře, ale pro nás je nepatrnou výhodou, že začínáme doma,“ uvažuje zkušený pardubický útočník Tomáš Blažek.

Šance obhájit titul je velká motivace

Sparťany však výrazně motivuje šance obhájit titul. „Je to pro nás velká výzva, v historii play-off se to kromě Vsetína ještě nikomu nepovedlo. Náš loňský úspěch ve finále už ale nic neznamená, každého teď zajímá, kdo vyhraje letos,“ soudí centr Jaroslav Hlinka. „Finále je úspěchem pro obě mužstva, ale čekají nás poslední zápasy sezóny, a když už jsme ale tak blízko, chceme samozřejmě vyhrát. Bude to hodně těžký a zřejmě vyrovnaný souboj, v sérii o titul to snad ani jinak nejde a získá ho ten lepší,“ míní Ptáček.

Reklama

Související témata: