Hlavní obsah

Sparta prodloužila smlouvu s útočníkem Hlaváčem

PRAHA

Vedení hokejového klubu HC Sparta Praha uplatnilo opci na útočníka Jana Hlaváče, který tak bude dres týmu oblékat i příští rok. Hlaváč působí ve Spartě od mládežnických let a v české extralize oblékal jen její dres. S výjimkou loňského působení ve švýcarské Ženevě opustil pražský klub jen v letech 1999 až 2004, kdy hrál v NHL.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Sparty Jan Hlaváč

Článek

"Už když jsem loni podepisoval smlouvu, tak jsem si myslel, že tu budu působit dva roky. To se potvrdilo. Teď jen doufám, že se vedení podaří udržet co nejvíce hráčů z letošního týmu," řekl Hlaváč v rozhovoru pro oficiální internetové stránky klubu www.hcsparta.cz.

Třicetiletý Hlaváč nasbíral v 41 zápasech základní části letošní sezóny celkem 31 kanadských bodů za dvacet branek a jedenáct asistencí a v klubovém bodování skončil čtvrtý. V play-off pak přidal dalších osm bodů v deseti zápasech, nastřílel už šest branek. Sparta těží především z jeho spolupráce s Jaroslavem Hlinkou, nejproduktivnějším hráčem základní části extraligy.

"S Jardou Hlinkou nám to jde. Sezóna je super, kdybychom jí završili titulem, bylo by to perfektní," tvrdí Hlaváč, jenž se stejně jako spoluhráči připravuje na středeční start finálové série. "Musíme být v Pardubicích připravení od první minuty. Kdybychom tam začali špatně, tak by se nám to vymstilo. Věřím však v úspěch," dodal.

Reklama

Související témata: