Hlavní obsah

Podle Marka je Sparta zkušenější a vyhraje

Loni patřil k hlavním strůjcům mistrovského titulu Sparty, letošní boje v play-off už ale Jan Marek sleduje z ruského Magnitogorsku, v jehož dresu bude také bojovat o titul, jen přes internet. "Sparta vyhraje nad Pardubicemi 4:2 na zápasy," tipuje Marek výsledek finále extraligy, které odstartuje ve středu v Pardubicích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Marek (vpravo) na archivním snímku se spoluhráči ze Sparty Janem Hanzlíkem (vlevo) a Petrem Tonem.

Článek

„Tažení Sparty sleduju bohužel jen přes internet. Tady v Magnitogorsku se české programy vůbec nedají chytit. To je velká škoda. Se spoluhráčem Jardou Kudrnou vysedáváme pořád jen u monitoru. A když nejsme u počítače, tak si pořád dokola pouštíme české filmy na DVD. Už je to trochu na hlavu.

Loni ve Spartě jsem při zisku titulu zažil nejhezčí chvíle v kariéře, na to se nedá nikdy zapomenout. Petr Ton a Martin Štrba, to byli dosud asi moji nejlepší spoluhráči. Perfektně jsme si sedli. S Petrem nás dal ve Spartě dohromady už trenér Alois Hadamczik. Na levém křídle s Honzou Tomajkem to bylo taky výborné, ale Martin k nám později zapadl snad ještě líp. Podobně jsem si za dobu, co hraju hokej, rozuměl snad jen v Třinci s Pavlem Janků a Honzou Pavelkem.

S Petrem jsem pořád v kontaktu, voláme si docela často, takže vím, že je ve Spartě podobně vítězná nálada jako loni. Jsem taky rád za Štrbiče, že se stihl dát dohromady a finále si tentokrát zahraje.

Já jsem pořád ještě trochu překvapený, že si finále zahraju i v Rusku. Když jsem odcházel z extraligy, tak jsem tomu moc nevěřil. Před play-off ale přišel do kabiny generální manažer a řekl, že majitele nezajímá nic jiného než titul, tak co můžeme dělat? Každopádně by nebylo marné, kdyby se to povedlo klukům ze Sparty i nám. To by byl dvojnásobný důvod k oslavě...

A můj tip? Sparta má zkušenější mužstvo, vyhraje nad Pardubicemi 4:2 na zápasy.“

Reklama

Související témata: