Hlavní obsah

Odbarvené hlavy, zarostlé tváře. I takové je play-off

PRAHA

Barevné hlavy, zarostlé tváře, neměnné rituály. I takové je hokejové play-off. Jednotlivé týmy se před vrcholem sezóny odhodlávají k různým nezvyklostem, často z pověrčivosti, které jim mají pomoci k úspěchu a zisku titulu. Výjimkou nejsou ani hokejisté Pardubic a pražské Sparty, kteří ve středu odstartují boj o pozici nejlepšího extraligového celku sezóny 2006/07.

Článek

V obou týmech je řada hráčů, jejichž barevné kombinace účesů vzbuzují na první pohled pozornost. Sparťané, zejména ti mladší, se rozhodli zdůraznit klubové barvy modro-žluto-červeným přelivem. "Říkali jsme si, že my mladí musíme něco vymyslet," usmíval se útočník Tomáš Netík.

K podobnému kroku se rozhodli například i obránce Jan Hanzlík či Martin Podlešák. Pozadu však v kádru úřadujícího mistra nezůstali ani někteří "staří". Jiří Zelenka si například nechal na hlavu vyobrazit číslo dvanáct, se kterým prakticky celou svou kariéru nastupuje. Pardubičtí zvolili také klubové barvy červenou a bílou. A pozadu nezůstal například ani nejlepší střelec týmu Petr Sýkora.

Podobné je to i s vousy. Prakticky všichni hráči si od vypuknutí play-off bojů pěstují knírky, bradky nebo jsou zarostlí celí. Specialistou je sparťan Petr Ton, který si vlasy s ohledem na sázku s masérem Hynkem Svobodou nestříhá již od začátku sezóny a nyní se ani neholí. "Do konce sezóny to už vydržím. Je ale pravda, že mi říkají, že vypadám jako Robinson Crusoe z pustého ostrova," přiznal Ton. Jeho velké štěstí ale je, že mu vlasy nerostou tak rychle. I tak se prý ale na něj doma dívají občas divně...

Stejně je na tom pardubický kapitán Miroslav Hlinka. Východočeši se dohodli, že se nebudou holit, na začátku vyřazovacích bojů, a to už je hezkých pár týdnů. "Hlavně dcera z toho není vůbec nadšená, takhle mě ještě neviděla a nemůže pochopit, proč se tak dlouho táta neholí. Syn Michal je nadšený, že se nám tak daří," uvedl Hlinka. Stejně jako řada hráčů se tak zřejmě oholí ještě v kabině hned po posledním zápase klubové sezóny.

Další rituály tají 

O dalších rituálech ale obě kabiny mlčí. Ztratily by prý kouzlo. "O nějakých velkých rituálech popravdě řečeno ani nevím, ale kdybych věděl, tak bych je stejně asi neprozradil, protože se prozrazovat nemají," řekl útočník pražské Sparty Jaroslav Hlinka.

Jeho bratranec Miroslav hrající za soupeřův tým s tím souhlasí. "Kdybych prozradil, jaké máme coby mužstvo rituály, tak to by asi ztratilo to své kouzlo. Tak se nezlobte, to vám nepovím. Navíc, nechtěl bych tyto rituály přeceňovat, ale my tvoříme jednolitý celek," podotkl slovenský reprezentant.

Před dvěma lety pomáhal Pardubicím na cestě za vysněným titulem i Crazy Cup - pivní sud popsaný vzkazy, u kterého se po zápasech hráči scházeli a radovali se z výher.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec