Hlavní obsah

Pardubičtí hokejisté byli rozčarovaní z vítězné branky

PARDUBICE

Výborně měli pardubičtí hokejisté rozehraný první zápas finále extraligy s pražskou Spartou. Od začátku drželi otěže zápasu pevně v rukách a ještě dvě minuty před koncem druhé třetiny si užívali dvoubrankové vedení. Vyprodaná pardubická hala burácela nadšením a fanoušci si zápas nadmíru užívali. Jenže nakonec odcházeli zklamaní a roztrpčeni z porážky zasypali ledovou plochu odpadky.

Článek

Pardubičtí hokejisté nejprve dostali na konci druhé třetiny lekci z produktivity, když Sparta během pouhých 36 vteřin srovnala stav zápasu z 1:3 na 3:3 díky bleskovým brankám Tona a Sivka. Domácí šli sice hned v úvodu třetí části opět do vedení, ale Sparta opět stejně rychle odpověděla. V prodloužení pak vyvolalo vášně přísné vyloučení domácího Miroslava Hlinky, díky kterému nakonec hosté vstřelili vítěznou branku.

Pardubice dohrávaly bez Píšy a Pivka

Domácí borci se po zápase cítili dotčeni, protože podle jejich názoru krátce před vítěznou Kratěnovou brankou podržel brankář Sparty Tomáš Duba puk tak dlouho, že mělo být pískáno přerušení hry. „Když brankář drží puk déle než tři sekundy, tak se má hra přerušit,“ rozčiloval se brankář Ján Lašák, který po páté inkasované brance vztekle zahodil hokejku.

„Gólman chytil střelu, tak jsme čekali, že bude přerušení hry. Jenže Duba rychle rozehrál a my už jsme nestihli zareagovat na protiútok,“ vykládal naproti tomu klidně útočník Tomáš Rolínek.

Trenér Pardubic Miloš Říha měl ale o celé situaci jasno. „Rozhodl gól, před kterým se mělo pískat,“ tvrdil kouč, který se v závěru musel obejít bez obránce Aleše Píšy a útočníka Libora Pivka. „Mají nějaké problémy, ale ještě se neví nic určitě. Jasno bude možná ráno,“ nechtěl Říha před soupeřem odkrývat možné mezery v sestavě před druhým utkáním.

Dubu třetí gól pěkně naštval

To na straně Sparty bylo veselo a u šaten hostí se rozléhaly české hudební hity 70. a 80. let. Všichni hýřili dobrou náladou, včetně autora vítězné branky Ondřeje Kratěny. „Viděl jsem, jak Tomáš Duba předal puk na Jirku Vykoukala. A ten nedělá nic jiného, než že hází puk dopředu, takže jsem tam hned šlapal. Pardubice hrály ve třech, takže bylo jasné, že tam někde bude volné místo,“ popsal Kratěna momenty zápasu, které předcházely jeho vítězné trefě.

„Není důležité, kdo to rozhodne. Důležité bylo, že jsme vyhráli zápas a zítra to budeme chtít zopakovat. Hodně nás podržel Tomáš Duba, který nakonec ještě rozehrál tu finální gólovou akci,“ chválil Kratěna svého gólmana, který si ale za třetí inkasovaný gól sypal popel na hlavu.

„Byl jsem na sebe pěkně naštvanej,“ komentoval Duba branku Mrázka, který ho překonal nahozením od modré čáry. „Kluci v obraně žádné vážné chyby neudělali, to spíš já jsem to trochu zkomplikoval. Zítra už to z mojí strany musí být lepší, protože ve finále rozhodují maličkosti,“ tvrdil talentovaný gólman.

Reklama

Související témata: