Hlavní obsah

Lašák: Takovým způsobem jsme prohrát neměli

Společně s Petrem Sýkorou měl být brankář Ján Lašák hlavním trumfem hokejistů Pardubic ve finále extraligy proti pražské Spartě. Nakonec ale v prvním duelu série inkasoval pět branek, přičemž minimálně dvě byly poměrně laciné. Po zápase mluvil smutně a potichu, jen těžko vstřebával porážku, kterou téměř dvě třetiny nic nenasvědčovalo.

Článek

Vstup do zápasu se vám vydařil a měli jste jeho vývoj dlouho pod kontrolou, nakonec jste ale odešli poraženi...

Zase jsme vedli 3:1, ale asi jsme chtěli vyhrávat 9:1. Moc jsme to otevřeli a Sparta dala šťastný druhý gól, což je nakoplo.

Bylo tedy hlavní chybou to, že se snažili všichni neustále útočit?

Nechali jsme jim prostor a oni mají takové hráče, že toho dokážou využít.

Pardubice měly v zápase řadu vyložených šancí a Spartu přestřílely, přesto nakonec prohrály.

Šancí jsme měli spoustu, ale nedokázali jsme je využít. Škoda té šance v prodloužení, to byl čistý gól... Naopak nám tam zase padly takové góly, které normálně nepadají.

Co si myslíte o gólu, který rozhodl první zápas?

Podle mě se tam staly dvě chyby. Nejdřív, že se stal ten faul Mira Hlinky, a pak že se hra nepřerušila v době, kdy se měla přerušit. Jejich brankář tam přece držel puk a naši hráči přestali hrát. Tak já nevím, proč to rozhodčí nepískali. To jim chtěli dát výhodu, aby ten zápas vyhráli, nebo co? Já to nebudu komentovat...

Poprvé v letošním play-off prohráváte. Bude těžké se z toho vzpamatovat?

Musíme to hodit za hlavu. Ale samozřejmě jsem naštvaný. Beru, že Sparta hrála dobře. Ale když se prohraje takovýmhle způsobem, tak to  člověka hrozně štve.

Reklama

Související témata: