Hlavní obsah

Hokejová Sparta vyhrála v Pardubicích i podruhé

PARDUBICE

Stejných brankových hodů, pouze s opačným vývojem utkání, se dočkali fanoušci v Pardubicích během druhého finále extraligy mezi domácím týmem a pražskou Spartou. Tentokrát vedla celý zápas Sparta a během druhé třetiny měla dokonce už tříbrankový náskok. Ten sice dokázali domácí stáhnout, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Sparta vyhrála 5:3 a před domácími zápasy vede v sérii 2:0 na zápasy.

Článek

Pardubice nastoupily bez zraněného obránce Píšy, kterého nahradil Koma a trenér Říha udělal také změny ve složení útoků. V páté minutě byli domácí blízko gólu, když sparťané nezvládli vyhodit puk z obranné třetiny. Linhart jej okamžitě nahodil na branku, kde byl před Dubou osamocený Koukal. Na gólmana hostí ale nevyzrál. Stejně dopadli Kolář a Pivko v přesilovce.

Od šestnácté minuty měly Pardubice takřka minutovou početní výhodu pět na tři, ale hosté byli v ohrožení jen ve chvíli, kdy dělovka Komy od modré vyrazila Dubovi z rukou hokejku. V přesilové hře naopak udeřila Sparta. Jaroslav Hlinka nabil do dobré pozice Tonovi a ten prostřelil Lašáka poprvé. Minutu před první sirénou vyfasoval Sivek dvojnásobný trest za poranění Koukala, ale déletrvající početní výhodu přerušil vyloučením Miroslav Hlinka.

Finále hokejové extraligy on-line na Sport.cz
2. zápasPardubice - Spartaon-line

Přesilovkovou trefu si domácí užili až na začátku druhé třetiny. Čaloun nejprve netrefil odkrytou branku, ale pak si najel mezi kruhy a po přihrávce Puchera tentokrát roli střelce potvrdil. V polovině zápasu se do vedení opět dostala Sparta. Ton poslal po pravé straně dopředu Kratěnu, a ten svými kličkami ošálil jak obránce Linharta, tak pardubického brankáře. A za minutu a půl už vedli hosté o dvě branky, tentokrát Lašáka s trochou štěstí překonal Podlešák.

Ani to ještě ale nebylo všechno. Od třetí branky Sparty uplynulo 83 vteřin a po chybě domácí obrany si puk vyměnili Hlinka se Zelenkou a druhý jmenovaný zvýšil už na 4:1. Stačily dvě minuty a Pardubice se vrátily znovu do hry díky gólům, na nichž měl svůj podíl i brankář Sparty. Nejprve jej při vyloučení Stehlíka jakýmsi nahozením/střelou od modré čáry zaskočil Havíř a pak jej  dělovkou z dálky zvládl překonat i Mrázek.

Pardubice se samy připravily o možnost srovnat

Cestu za vyrovnáním si ale domácí zkomplikovali sami. Čaloun při přesilové hře naprosto zbytečně přihrával křížem, do brejku se dostali dva sparťané, a Hlaváč nedal Lašákovi šanci. Závěrečná snaha pardubických hokejistů už připomínala spíše křeč unaveného dostihového koně. Sparta si vedení pohlídala a do Prahy se vrací s luxusním vedením 2:0 na zápasy.

Česká pojišťovna play-off hokejové O2 extraligy - finále:
Moeller Pardubice - Sparta Praha 3:5 (0:1, 3:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Čaloun (Pucher), 37. Havíř (Pucher), 39. Mrázek (Koma) - 18. Ton (J. Hlinka), 30. Kratěna (Ton), 31. Podlešák (J. Hlinka), 33. Zelenka (J. Hlinka), 47. Hlaváč (Kratěna). Rozhodčí: Jeřábek, Minář. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1.
Pardubice: Lašák - Koma, Čáslava, Snopek, Havíř, Linhart, M. Čech - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolínek - Čaloun, Pucher, Pivko - J. Kolář, P. Koukal, Andrašovský - Mrázek, Cetkovský, Ondřej. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.
Sparta: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Hanzlík, Černošek, Benýšek, Tabaček - Zelenka, J. Hlinka, Hlaváč - Ton, Langhammer, Kratěna - Netík, Sivek, Dragoun - Podlešák, Štrba, Rob. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.
Stav série: 0:2

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec