Hlavní obsah

Pardubičtí to ještě nevzdávají, Říhovi vadil třetí gól Sparty

PARDUBICE

Báječně mají hokejisté pražské Sparty rozehrané finále extraligy. Dokázali vyhrát oba úvodní duely na ledě Pardubic a mohou tak o obhajobě titulu rozhodnout už doma. Po vítězství 5:3 ve druhém zápase nemohli být nespokojeni. V těžké situaci jsou naopak pardubičtí a stejně jako v prvním duelu i tentokrát se jim nezdála jedna z dosažených branek soupeře.

Článek

Dohady vyvolal třetí gól Sparty, kdy puk za Lašáka protlačil Podlešák. Sudí jej uznali až po konzultaci s videorozhodčím. Televizní záběry ukázaly, jak se puk zastavil na brankové čáře, ale celým objemem ji nepřešel. „Gól byl uznaný, i když jsme viděli na videu, že puk brankovou čáru nepřešel,“ cítil se na pozápasové tiskové konferenci dotčený trenér Pardubic Miloš Říha.

Jeho protějšek František Výborný se nechtěl pouštět do složitých debat. „Já neměl možnost to na videu vidět. Rozhodčí ho uznal a Podlešák mi tvrdil, že to byl jasný gól,“ řekl sparťanský lodivod. Jaroslav Hlinka, který Podlešákovi při brance asistoval, byl však přesvědčený, že branka platila správně. „Mně se na 99 procent zdálo, že puk za čarou byl,“ tvrdil sparťanský útočník.

 Dohromady už padlo sedmnáct branek

Říha si je každopádně vědom toho, že do dalších zápasů se jeho tým musí zlepšit. „Děláme spoustu hrubek a dovolujeme Spartě brejkové situace, což je jejich velká síla. V tom se musíme hodně zlepšit. Nemyslím si, že bysme v Praze neměli žádnou šanci,“ myslí si. „Sparta hrála v závěru zodpovědně dozadu. Jejich útočníci vyráželi do brejků a pro nás bylo dost těžké je zastavovat,“ uznal rovněž obránce Moelleru Petr Čáslava.

Ve dvou úvodních zápasech padlo dohromady sedmnáct branek. „Oba týmy hrají hodně útočný hokej a je to jenom dobře, že padá tolik gólů,“ myslí si útočník Sparty Jiří Zelenka. „U nás i v Pardubicích jsou výborní střelci. Pro diváky je to asi jenom dobře,“ myslí si kouč Výborný, jenž může být s vývojem série maximálně spokojen. „Nečekali jsme, že bysme si mohli z Pardubic odvézt dvě výhry. Musím hráče pochválit za bojovný výkon,“ dodal.

Reklama

Související témata: