Hlavní obsah

Ton si dá v pauze saunu, na Lašáka už má recept

PARDUBICE

V každém z prvních dvou zápasů extraligového finále si Petr Ton shodně připsal branku a nahrávku a patří tak k nejproduktivnějším hráčům celé série. Také hlavně jeho zásluhou si Sparta odvezla z Pardubic vedení 2:0 na zápasy. To ovšem sparťanský forvard nijak nepřeceňuje a před pokračováním série v Praze nabádá k opatrnosti.

Článek

„Vedení 2:0 na zápasy nás nesmí ukolébat. Půjdeme od každého střídání a třetiny až do konce zápasu. Udělali jsme sice v Pardubicích velký krok, ale víme jak je ten hokej ošidný a vyrovnaný. Stačí se trochu uspokojit a rázem může být všechno jinak,“ varuje Ton ty, kteří si myslí, že Spartě nemůže obhajoba titulu uniknout.

V každém zápase zatím dokázal překonat pardubického gólmana Jána Lašáka, který měl být před finále postrachem sparťanských střelců. Zatím ale ve dvou zápasech inkasoval deset branek. „Věděli jsme, že Lašák měl po prvních dvou kolech vynikající statistiky. Ale na to jsme prostě nehleděli, vždyť i v základní části jsme mu nějaké ty branky dali,“ tvrdí Ton, který už zná slabiny slovenského gólmana.

Souboj hvězd hokejového finále - 2. zápas
Petr SÝKORAVS.Petr TON
0Góly1
0Asistence1
-1+/-+1
0vyloučení0

„O tom se ale můžeme pobavit až ta série skončí,“ odmítá svůj recept na Lašáka prozradit veřejnosti. Před sérií sice nečekal, že bude padat tolik branek, ale teď je tomu rád. „Je důležité, že si každý hráč, který se odhodlá vzít na sebe zodpovědnost při zakončení, věří, a nevymýšlí nic zbytečného navíc,“ odhaluje důvody vysoké produktivity pražského týmu.

Nyní mají oba finalisté dva dny volna a čas na to dát se dohromady po utržených šrámech v prvních hokejových bitvách. „Ty zápasy stojí hrozně moc sil. Jsem doopravdy hodně unavený, od půlky zápasu jsem tahal nohy,“ vykládal Ton krátce po čtvrtečním zápase. „Ale v pátek se sejdeme v kabině a dáme si regeneraci a sauničku. Člověk tak načerpá síly, a odpočine si,“ vykládal útočník, jenž si saunování velmi oblíbil během svého působení ve Finsku.

Reklama

Související témata: