Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů povedou dál Venera, Baďouček a Kněžický

KARLOVY VARY

Hokejisty Karlových Varů povede v nadcházející sezóně i nadále jako hlavní trenér Zdeněk Venera, který s klubem prodloužil smlouvu o jeden rok. Stejní budou i jeho asistenti Václav Baďouček a Pavel Kněžický. Hlavním sponzorem zůstane těžební firma Sokolovská uhelná. Novinářům to v pátek řekl generální manažer Miroslav Vaněk.

Foto: ČTK/Jan Sokol

Generální manažer hokejového klubu Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk (vpravo) na tiskové konferenci k nadcházející extraligové sezóně.

Článek

Energie zahájí přípravu na novou sezónu 23. dubna. Trenérská trojice bude mít k dispozici téměř kompletní hráčský kádr. "To je v porovnání s loňským rokem velkým plusem," konstatoval Vaněk. Smlouvu prodloužili klíčoví hráči, útočník a kapitán týmu Václav Skuhravý nebo obránce Josef Řezníček. "K dispozici zůstane i silná brankářská dvojice Lukáš Mensator, Lukáš Sáblík, na jejichž výkonech v této sezóně mužstvo stavělo," uvedl Vaněk.

Generální manažer potvrdil i příchod dvou posil z Kladna, o kterém se několik týdnů mluvilo v zákulisí. Vítězslav Bílek podepsal smlouvu na dva roky, Milan Hluchý na tři. "Měli by hlavně posílit ofenzivu týmu a zlepšit jeho střeleckou produktivitu. Ještě ale jednáme o několika posilách. Patrně přijde ještě obránce z klubu, který nyní hraje finále první ligy. Jeho jméno ovšem v tuto chvíli ještě neprozradíme," řekl Vaněk.

Karlovy Vary nejspíše opustí Michal Dvořák, který podle Vaňka dostal řadu lukrativních nabídek. Karlovarský klub jim nemůže konkurovat. Na odchodu je asi Miroslav Duben, i když jednání probíhají. V Karlových Varech končí útočníci Kamil Tvrdek, Tomáš Chrenko a Michal Straka. Jasno není v případě juniorského brankáře Marka Bendy, jenž by mohl doplnit jako trojka Mensatora se Sáblíkem. "Je možné, že bude draftován a odejde do zámoří hrát tamní juniorskou soutěž," poznamenal Vaněk.

Venera věří v kvalitu karlovarských hráčů 

Hlavní trenér Venera je se současnou podobou hráčského kádru spokojený a věří, že by výkony týmu oproti loňské sezóně mohly ještě stoupat. Zájem ze strany klubu o prodloužení smlouvy ho potěšil. Je prvním trenérem, který bude v Karlových Varech působit déle než dva roky. "Příští sezóna ale nebude vůbec jednoduchá. Řada týmů, ať už Vítkovice nebo Plzeň, které se letos nedostaly do play off, posiluje a bude chtít dosáhnout lepších výsledků. Věřím ale v kvality karlovarských hráčů," uvedl Venera.

Pro Karlovy Vary bude podle prezidenta klubu Ladislava Trubače nadcházející sezóna významná i z toho důvodu, že město slaví 75. výročí vzniku hokeje v lázeňském městě. Toto jubileum, která připadá na prosinec, chce klub připomínat řadou akcí. Připravuje mimo jiné vydání výpravné publikace o historii karlovarského hokeje. K dispozici má být v září před zahájením nového ročníku extraligy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec