Hlavní obsah

Sparťané posvačili prasátko

Michal OsobaPrávo

Uvolněně působili sparťanští hokejisté na pátečním dopoledním tréninku. K napětí také nebyl důvod, jejich pardubická mise dopadla nad plán. „Z Pardubic to byla příjemná cesta, vždyť jsme si odvezli, co jsme chtěli,“ liboval si útočník Ondřej Kratěna. Dvě vítězství a před sebou dva zápasy v hale, v níž je v play-off dosud nikdo nepokořil – to je hodně slibná kombinace.

Článek

Řečem o blízkosti obhajoby se však sparťanští hráči důsledně vyhýbali. „Na vtípky je ještě čas,“ varuje zkušený forvard Jiří Zelenka. „Máme dost zkušeností, abychom si zachovali chladnou hlavu,“ přikyvuje střelec Petr Ton.

Páteční dobrovolný trénink vedl asistent trenéra Výborného Marian Jelínek, na led šli ale jen někteří hráči. Většina zkušenějších borců jako Ton, Hlaváč nebo Hlinka brusle nenazuli, halou se procházeli v civilu nebo zašli alespoň do posilovny.

Po tréninku hráčům do kabiny dorazila jako svačinka voňavá odměna za jejich vstup do finále – propečené prasátko na velkém pekáči. Ne všichni z něj byli nadšeni. „Nebylo nic moc,“ ušklíbl se Zelenka. Gólman Dušan Salfický i obránce Jan Hanzlík zase dali přednost obědu v restauraci přímo ve sparťanské hale.

Odpoledne měli hráči sami pro sebe, většinou se snažili na hokej zapomenout. Salfický se chystal se synem navštívit Matějskou pouť. „Já přemýšlím, že se projedu na motorce,“ líčil milovník silných strojů František Ptáček.

Reklama

Související témata: