Hlavní obsah

Finále si užívám, libuje si Rob

Konec sezóny, o jakém se mu ani nesnilo, si užívá Luboš Rob. Zkušený útočník Sparty v sezóně jen počítal přibývající prohry posledního Vsetína, před play-off si jej vytáhl obhájce titulu a Rob mu nyní důvěru splácí. V nedělním finále otevřel skóre a přispěl tak k výhře nad Pardubicemi 7:3. „Finále si užívám, stejně jako celý tým,“ řekl šestatřicetiletý forvard po zápase novinářům.

Článek

Váš úvodní gól vypadal hodně jednoduše. Byla to pro vás lehká práce?

Jednoduché se to zdálo. Já jsem stál na dobrém místě a všichni pardubičtí hráči zareagovali na Bačovo (Jiří Vykoukal) náznak střely. Lašák zůstal stát na místě a já jsem jenom chtěl vystřelit nahoru. Což se povedlo. Takže asi to jednoduché bylo.

Ve finále jste se trefil poprvé...

Byl to můj první gól ve finále, taky hraju svoje první finále. Jsem ale hlavně rád, že tým vyhrál. To, že jsem přispěl jedním gólem, spíš nastartovalo zápas. Kdyby vedly Pardubice, bylo by to složitější.

Stejně jako v obou předchozích zápasech padlo hodně gólů. Překvapuje vás počet vstřelených branek?

Překvapilo mě to.Ale proti sobě nastoupila mužstva, která chtějí hrát ofenzivní hokej. Je to jenom dobře pro diváky. Jsem na straně, která zatím vždycky vyhrála, o to jsem samozřejmě spokojenější.

Před sérií vedl gólman Pardubic Lašák brankářské statistiky. Ve finále ale už inkasoval patnáct gólů a v neděli dokonce střídal. Čím to, že se brankářům tolik nedaří?

Padá hodně gólů, brankáři nemají tu topformu jako v semifinále nebo čtvrtfinále. Každý čeká, že gólman tým podrží. Myslím si, že Dubísek (Tomáš Duba) to až na pár okamžiků zvládá výborně.

Ve Spartě není tolik hráčů, kteří ještě nikdy nic velkého nevyhráli. Nejste nervózní z blížícího se úspěchu?

Nejsem nervózní. To jsem byl, když jsme hráli baráž. Finále si užívám, je to úplně o něčem jiném. Ale to finále si užívá myslím celý tým, hodně si věříme.

Ve Vsetíně jste patřil mezi tahouny, ve Spartě je situace jiná...

Roli mám samozřejmě jinou, než jsem měl ve Vsetíně. Tam to stálo na pár lidech. Tady tým je perfektně sestavený, každá pětka plní svůj úkol. Šel jsem do Sparty s tím, že půjdeme daleko. Ale s finále jsem nepočítal. Je to pro mě paráda.

V neděli zápas sledovala rekordní návštěva sezóny. Jak se vám atmosféra zamlouvá?

Samozřejmě čtrnáct tisíc fanoušků je něco jiného než tři tisíce. Ale i ve Vsetíně byla dobrá atmosféra. V play-off je ale nadšení diváků jiné, navíc Sparta si diváky v posledních dvou letech vychovala. Vrátili se skalní sparťani a to diváci oceňují. Kulisa je pak vynikající.

Reklama

Související témata: