Hlavní obsah

Sparťané nepojedou do Pardubic se sklopenými hlavami

PRAHA

Čtrnáct utkání trvala série neporazitelnosti hokejistů pražské Sparty na vlastním ledě v zápasech play-off. Ten patnáctý mohl být velkolepou oslavou mistrovského titulu, jenže se stal nakonec pro domácí příznivce smutným vystoupením. Sparta doma prohrála čtvrtý zápas finále extraligy s Pardubicemi 2:5, když musela celý zápas dotahovat brankovou ztrátu. Pokračovat se tak bude ve čtvrtek opět na východě Čech.

Článek

„Teď vidíme, jak je ten hokej hrozně ošemetný. Pardubice nejdříve využily přesilovku a pak ještě udeřily ve vlastním oslabení. My jsme se museli snažit do nich víc bušit a otevřeli jsme obranu. Zatímco v předchozích zápasech se štěstí klonilo na naši stranu, tentokrát skórovali z protiútoku oni,“ shrnul po zápase průběh duelu útočník Sparty Petr Ton.

Podle nejlepšího střelce Sparty v letošním play-off se hráči snažili, ale nepadaly jim tam ani vyložené šance. „Do stavu 4:1 nám nikdo nemůže nic vyčíst. Pořád jsme se snažili, dali do toho co nejvíc sil. Ale pak ten další gól v poslední třetině... To už jsme tušili, že to asi neotočíme. Pardubice byly dnes efektivnější, měli víc štěstí, a po zásluze vyhrály,“ dodal Ton. S tím souhlasil i další střelec Sparty Jan Hlaváč. „Šancí jsme měli dost, ale chybělo nám víc štěstí. Další zápas nám musí vyjít lépe,“ upozorňuje.

Pardubičtí neměli co ztratit  

Pardubičtí se tentokrát nehnali tolik dopředu, jako v předchozích zápasech. A to bylo nakonec klíčem úspěchu. „Začali jsme hrát trochu jinak než předtím - aktivně a ze zabezpečené obrany. Od první minuty jsem cítil, že to bude dobré. Už jsme tolik nebláznili a všichni do jednoho hráli obětavě. Už jsme neměli co ztratit,“ vykládal útočník hostí Jan Čaloun.

Jeho tým sice vyhrál ve finále až na čtvrtý pokus, přesto si nemyslí, že by na obrat série bylo už pozdě. „Určitě to nepřišlo pozdě. My jsme si před tímhle zápasem řekli, že kvůli našim fanouškům chceme vrátit sérii do Pardubic. To se povedlo a teď musíme udělat všechno pro to, aby jsme doma vyhráli. Já říkám, že v play-off se může stát cokoliv,“ vykládá Čaloun odhodlaně.

Ton: Na titul jsme nemysleli

Změny si u svých soupeřů všiml i Ton. „Věděli, že je to jejich poslední šance a nastoupili v pohodě. Když pak ještě navíc přidali i góly, tak se u nich dostavilo uvolnění a v pohodě si došli pro vítězství,“ vykládal sparťanský forvard, podle nějž nebyli hráči Sparty už předčasně natěšení na mistrovské oslavy.

„V tomhle jsme natolik zkušení, že na to nikdo moc nemyslel. Když bude člověk už myslet na titul, tak mu to jen sváže ruce,“ myslí si a další zápas vidí otevřeně. „My jsme tam už dvakrát vyhráli, takže není důvod jet do Pardubic se sklopenými hlavami. Pod tlakem budou určitě obě dvě mužstva,“ zakončil Ton.

Reklama

Související témata: