Hlavní obsah

Sváteční střelec Linhart chce Spartu ještě potrápit

PRAHA

Hokejisté Pardubic dostali v prvních třech zápasech extraligového finále za vyučenou a pokud by neuspěli ani počtvrté, mohli mít po sezóně. Během velikonočního pondělí se ale obdivuhodně zvedli a suverénním vítězstvím dobyli T-Mobile Arénu, která byla v play-off pro soupeře zakletá. Postaral se o to především nenápadný obránce Tomáš Linhart, autor dvou branek.

Článek

Linhart má v popisu práce především defenzivní úkoly, ve třech předcházejících extraligových sezónách mezi dospělými nikdy nenasbíral více než dva kanadské body. V letošním ročníku se překonal, když během 51 zápasů nastřádal branku a dvě asistence. Vždy jej zdobily spíše plusové body ve statistice plus/minus než kanadské body.

V pondělí se ale proměnil ve střelce, mimochodem v play-off se trefil vůbec poprvé v kariéře. Nejprve ujel ve vlastním oslabení a překonal Dubu přesnou střelou. "Nikdo tam nebyl, tak jsem jel dopředu. Nejdřív jsem chtěl už od červené čáry přihrávat, ale pak jsem si to rozmyslel a vystřelil," popsal Linhart svou vůbec první trefu v play-off.

V gólech určitě životní zápas

Když se za Dubou rozsvítilo červené světlo, jakoby nemohl uvěřit, že dal branku. "Za celou sezónu jsem dal jeden gól a teď tohle. Ještě nemám ty oslavy natrénované," smál se. Při jeho druhém gólu mu při nahození od modré čáry trochu pomohlo štěstí. "Kluci před bránou dobře clonili a pak to tam najednou spadlo. Je to super. Co se týče gólů, tak je to určitě můj životní zápas," vykládal po zápase urostlý bek Pardubic.

Obyčejně nemívá po zápasech na mobilu žádné blahopřejné esemesky, ale po pondělním představení mu jich přišlo hned třináct. "Už se těším, až si je v autobuse přečtu. Od neděle mám nové hokejky, že by to bylo tím?," smál se Linhart otázce, jak se proměnil v úspěšného střelce.

Ani předtím jsme nebyli horší

Přestože Pardubice vyhrály teprve první zápas, věří, že to nebylo naposledy. "Snad ještě nekončíme a série bude dlouho pokračovat. Nebyli jsme v předchozích zápasech horší tým, ale dělali jsme hrubé chyby. Kvůli nim jsme pak dostávali góly. Myslím, že máme na to Spartu potrápit," dodal závěrem.

Reklama

Související témata: