Hlavní obsah

Jaroslav Hlinka: Žádná tragédie, pořád jsme ve výhodě

Jaroslav Hlinka i v zápasech play-off potvrzuje výbornou formu letošní sezóny. Vítěz kanadského bodování základní části zatím vyjma třetího duelu bodoval v každém zápase finálové série s Pardubicemi. Jeho branka v pondělním utkání sice týmu k vítězství nepomohla, ale Hlinka zůstává v klidu a spoléhá na dobrou rozehranost finále a vedení Sparty 3:1 na zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparťanské opory Ondřej Kratěna a Jaroslav Hlinka (vpravo).

Článek

Kde byla hlavní příčina porážky Sparty ve čtvrtém zápase? 

Trochu nám utekl začátek, kdy jsme dostali dva góly. Pak už jsme celý zápas dotahovali. Pardubice hrály uvolněně a koncentrovaně, my jsme se přes jejich obranu nedokázali prosadit.

Doléhala na vás trochu ta tíha zápasu, ve kterém se mohlo rozhodnout? 

Samozřejmě jsme věděli, že jsme mohli udělat ten poslední krok. Nestalo se. Ale pořád se ta série pro nás vyvíjí hodně dobře, žádná tragédie to není.

Překvapily vás Pardubice, že se ani za stavu 0:3 nepoložily?

Nestává se, aby se ve finále nějaké mužstvo položilo. Čekali jsme, že budou hrát dobře. Akorát měli tentokrát víc štěstí, které nám pro změnu chybělo.

Ve čtvrtém zápase jste neproměňovali spoustu šancí, včetně nevyužité dvojnásobné přesilovky v závěru...

Tak to už by asi stejně nic neřešilo. Ale je pravda, že v koncovce jsme byli prostě špatní, čímž jsme ten zápas prohráli.

Budete ještě nějak probírat celý poslední zápas?

Určitě si sedneme a probereme to. Ale není třeba dělat nějaké dusno a panikařit. Samozřejmě nás prohra mrzí, ale pořád jsme ve výhodě.

Neotřáslo s týmem ani to, že ztratil domácí neporazitelnost trvající dvě sezóny?

Jednou by to stejně přišlo. To jsme nějak neřešili, jsme v pohodě.

Neobáváte se, že se teď někteří hráči Pardubic včetně brankáře Lašáka dostali do lepší pohody a mohou klást ještě větší odpor?

Každý zápas je jiný. V neděli jsme jasně dominovali, pondělní zápas jsme zase nezvládli. Ukazuje se, že jeden vyhraný zápas nic neřeší. Druhý den to může být zase všechno úplně jinak.

Reklama

Související témata: